Speltips & odds: Shakhtar Donetsk - Atalanta 11/12

SHAKHTAR DONETSK X ATALANTA Spela nu
2.70 3.75 2.40 Spela nu

Trolig laguppställning, Shakhtar Donetsk

Pyatov

Dodô – Krivtsov – Matviyenko – Ismaily

Stepanenko – A. Patrick – Kovalenko

Tetê – J. Moraes – Taison

Trolig laguppställning, Atalanta

Gollini

Masiello – Palomino – Bjimsiti

Hateboer – de Roon – Pašalić – Gosens

Papu Gómez – Malinovsky

Muriel

På torsdag spelas annan spännande fotboll i Europa, då ett svenskt lag är inblandat i en match med nästan samma förutsättningar som denna. Läs om hur ni gör för att hitta er FC Köpenhamn – Malmö FF live stream.

Spännande avgörande mellan Shakhtar och Atalanta

Gårdagens Champions League-kväll gav oss flera spännande avgöranden, och det var under slutet av kvällen väldigt svårt att välja vilken match man skulle titta på. På ett håll jagade Lyon två mål mot Leipzig för att kunna gå vidare, på ett annat behövde Ajax kvittera mot Valencia – som absolut inte fick släppa in mål – och på ett tredje jagade Inter mål mot Barcelonas B-lag.

Lyon lyckades med sitt uppdrag, medan Ajax och Inter får hoppas på bättre lycka nästa år. Inför onsdagens matcher är det inte mycket som känns kittlande – i två av de fyra grupperna är åttondelsavancemangen redan avgjorda. I östra Ukraina hittar vi dock en väldigt spännande match, mellan två jämnbra lag.

Shakhtar Donetsk tar emot Atalanta, och båda lag kan sluta mellan plats två och fyra. För Shakhtar är förutsättningarna klart bäst. Man spelar på hemmaplan och är garanterade avancemang vid seger, medan ett oavgjort resultat tar dem vidare så länge Dinamo Zagreb inte vinner hemma mot Manchester City.

Atalanta måste vinna, men kan ryka ändå utifall att Dinamo skräller och slår City i sin match.

Speltips & odds

Detta är en match vi ser väldigt mycket fram emot att titta på. Två offensiva, sevärda lag som dessutom båda två har allt att spela för.

När de möttes i Italien missade Atalanta först straff, tog sedan ledningen ändå men hann se Shakhtar kvittera innan halvtid. I matchens 95:e minut kunde sedan inbytte 20-åringen Manor Solomon – en av få av Shakhtars offensiva pjäser som inte är brassar – avgöra för Shakthar.

Vi tror ändå att Shakhtar drar det längsta strået här. Laget har stor erfarenhet av Champions League – till skillnad från Atalanta som är CL-debutanter – och har varit i liknande situationer tidigare. De spelar dessutom på hemmaplan, vilket kommer att vara till deras fördel.

Står matchen och väger i slutet kommer dessutom Atalanta att tvingas anfalla, vilket kommer att öppna ytor för Shakhtar.

  • Tips: Shakhtar Donetsk vinner
  • Odds: 2.70 på Bet365 (odds hämtat 14:30 11/12)