Speltips & Odds: RB Leipzig - PSG 18/8

PSG v RB Leipzig

Trolig laguppställning, RB Leipzig

Gulácsi

Klostermann – Upamecano – Halstenberg – Angelino

Laimer – Kampl

Sabitzer – Olmo – Nkunku

Poulsen

Trolig laguppställning, PSG

Rico

Kehrer – Silva – Kimpembe – Bernet

Marquinhos – Gueye

Di Maria – Neymar

Icardi – Mbappe

Här kan du ta reda på hur du kan streama RB Leipzig – PSG. Det spelas även kval till Champions League under veckan, och här kan ni hitta er Ferencvaros – Djurgården live stream.

Fullt med överraskningar

Vilken kvartsfinal vi har haft. Det har varit fullt med överraskningar och lagen man förväntade sig gå vidare blev istället överkörda. Hursomhelst är det nu RB Leipzig och PSG som går ut för att spela i vad som blir det första semifinals-mötet denna vecka inom Champions League.

PSG fick ställas inför mycket press när de låg under med 1-0 i den större delen av matchen mot Atalanta. Det dröjde inte mer än 87 minuter PSG kvitterade till 1-1. Inte så långt efter gör PSG:s alldeles egna Choupong-Moting mål i den sista minuten efter att han blivit assisterad av Mbappe. Den matchen var spännande och såg snarare ut som en one-man show än en laginsats av PSG:s Neymar. Trots alla dribblingar och avslut fick Neymar till slut till det med en assist och blev därefter officiellt utnämnd till matchens lirare.

RB Leipzig å andra sidan kan sägas ha visat Diego Simone vart skåpet ska stå. En stabil insats skulle jag säga att RB Leipzig har bjudit oss på. Första målet var en klinisk nick efterföljt av ett mål i slutminuterna. Personligen tyckte jag att RB Leipzig inte var sig lika när de såg ut att styra ock ställa i matchen. Atlético Madrid vaknade inte förrän Leipzig gjorde 1-0-målet. Det var ju då Diego Simoene fick den smarta idén at börja pressa istället.

Inför matchen har RB Leipzig inga viktiga spelare skadade, men PSG har Keylor Navas som tyvärr får titta på matchen hemifrån istället. Även Marco Veratti är skadad.

Speltips

RB Leipzig är inget lag att underskatta för tillfället. Faktum är att den tyska sidan har kommit ända till semifinal, vilket i sig inte är ett enkelt jobb.

RB Leipzig såg att ha mycket kontroll mot ett lag som backade hem och försvarade (Atlético Madrid). I samma match såg vi att dem även hade kylan att passa runt under press. Mot PSG tror vi att de kommer klara det. Frågan är hur RB Leipzig ska hantera PSG när Neymar och Mbappe har bollen. Det är där det farliga vilar.

PSG klådde Atalanta, men inte på grund av en laginsats, utan snarare genom individuell färdighet. I den matchen hade Neymar dribblat förbi 16 män. Det har bara Lionel Messi och Javier Zanetti som klarat det i Champions League.

Vi tror att båda lagen kommer att ha ungefär lika mycket boll men att PSG kommer att skapa fler lägen genom individuell färdighet.

Vi tror att PSG vinner matchen till oddset 1.75 på Bet365

  • Tips: PSG vinner matchen
  • Odds: 1.75 på Bet365

Fotbollsquiz

Quiz: Allsvenskan 2022 – Frågor & svar
Quiz: Allsvenskan 2022 - Frågor & svar
Hur bra koll har ni på Allsvenskan 2022? Testa vårt quiz! …
18 april, 2022 | Emil Sandberg
Quiz: Fotbolls-VM 2022 i Qatar
Quiz: Fotbolls-VM 2022 i Qatar
VM i Qatar närmar sig. Passa på att ladda upp inför matcherna med ett quiz om VM 2022! …
22 mars, 2022 | Emil Sandberg
Quiz: Frågor om Zlatan Ibrahimovic
Quiz: Frågor om Zlatan Ibrahimovic
Hur bra koll har du på Zlatan Ibrahimovic? Testa dig själv i ett quiz med frågor bara om "Ibra".
4 februari, 2022 | Emil Sandberg