Speltips & odds: AC Milan - Bodö/Glimt 24/9

AC Milan får finbesök på San Siro, när Bodö/Glimt hälsar på i den tredje kvalomgången till Europa League. Detta väntas bli en sevärd tillställning där norrmännen vågar bjuda upp till fajt.

AC Milan X Bodö/Glimt

1.30

6.50

8.00
Spela nu ➤
Odds hämtat: 23/09/2020 – 14:45

Trolig laguppställning, AC Milan

G. Donnarumma

Calabria – Kjaer – Gabbia – T. Hernández

Kessié – Bennacer

Castillejo – Calhanoglu – Saelemaekers

Ibrahimovic

Trolig laguppställning, Bodö/Glimt

Haikin

Konradsen – Lode – Høibråten – Björkan

Brunstad Fet – P. Berg – Saltnes

Zinckernagel – Boniface – Hauge

Här kan ni läsa om hur ni hittar en AC Milan – Bodö/Glimt live stream.

Uppstickaren Glimt är målglada

Bodö/Glimt har gjort en fantastisk säsong i Norge, där man krossat allt och alla. Laget leder Eliteserien överlägset, och kan stoltsera med den makalösa resultatraden 16-2-0. Framåt har man gjort 65 mål, och det ser ut att bli både mål- och poängrekord för den lilla uppstickaren.

Glimt var länge ett lag som med jämna mellanrum åkte upp och ner ur Norges högstaliga, utan att riktigt lyckas utmana toppen. År 2008 blev det visserligen en fjärdeplats, men året därpå kom man näst sist och åkte ur.

Inför säsongen 2018 fick tidigare assisterande tränaren Kjetil Knutsen huvudansvaret i Glimt, som då var nykomlingar i Eliteserien. Det blev en bra säsong som slutade i en 11:e-plats; laget hängde kvar med marginal och spelade dessutom en trevlig fotboll. Året därpå lyckades Knutsen med den stora skrällen att ta SM-silver. De flesta trodde att uppvisningen de sett var en tillfällig toppsäsong och att Glimt återigen skulle falla till de nedre regionerna, men ack så fel man hade.

Förutom att Glimt dominerar Eliteserien har man även chansen att ta sig till Europa League för första gången någonsin. Men motståndet på vägen dit kunde knappast ha varit tuffare, i form av ett enkelmöte mot Milan borta på San Siro. Knutsen har sagt att man inte ämnar att visa motståndet någon respekt utan att man ska spela sitt eget spel.

AC Milan har även de haft en positiv utveckling under den senaste tiden. Mycket är kopplat till Zlatan Ibrahimovics ankomst i januari, och svenskens intåg i klubben har blivit en tydlig vändpunkt till det bättre. Efter coronauppehållet var Milan ligans starkaste lag i säsongsavslutningen, och man har även inlett årets Serie A med seger.

Speltips & odds

Bodö/Glimt har gjort hela 65 mål på 18 matcher i Eliteserien, vilket är ett fantastiskt facit och över 3 mål per match. Detta är något spelbolagen tar fasta på, som kallt räknar med en målrik tillställning och mål åt båda håll.

Men att göra mål mot Odds BK och Sandefjord på Aspmyra Stadion är en sak, och att göra mål på AC Milan på San Siro är en annan.

Oddset på att ”Milan vinner och håller nollan” är så högt som 3,20 gånger insatsen på Bet365. Milan är försvarsstarka och det spelar vi.

  • Tips: Milan vinner och håller nollan
  • Odds: 3,20 på Bet365 (odds hämtat 23/9, 14:45)

Fotbollsquiz

Quiz: Frågor om Fotbolls-EM
Quiz: Frågor om Fotbolls-EM
Hur bra koll har du på fotbolls-EM? Quiz med frågor om såväl 2021 års upplaga som historia, om både Sverige och om andra EM-nationer! …
4 juni, 2021 | Emil Sandberg
Quiz: Zlatan Ibrahimovic i svenska landslaget
Quiz: Zlatan Ibrahimovic i svenska landslaget
Hur bra koll har du på Zlatans tid i landslaget? Testa dig själv i vårt quiz! …
18 mars, 2021 | Emil Sandberg
Quiz: Kan du namnge de 30 högst värderade spelarna i La Liga?
Quiz: Kan du namnge de 30 högst värderade spelarna i La Liga?
Testa dina kunskaper och ditt minne i detta fotbollsquiz! …
16 juni, 2020 | Emil Sandberg