Speltips & odds: Hammarby - Kalmar 30/8

Speltips Hammarby Kalmar

Nanne Bergstrand är tillbaka på Nya Söderstadion för tredje gången sedan han lämnade Hammarby för snart fyra år sedan. Detta är dock första gången han är här för att möta ”Bajen”.

Hammarby IF X Puskás Akadémia

1,40

4,20

6,75
Spela nu ➤
Odds hämtat: 21/08/2020 – 15:15

Trolig laguppställning, Hammarby

Ousted

Rodic – Fenger – Fällman – Jeahze

Andersen – Bojanic

A Khalili – Paulinho – Tankovic

Ludwigson

Trolig laguppställning, Kalmar

T. Andersson

P. Johansson – Bergqvist – V. Elm – Aliti

Romário – Israelsson

Magnusson – I. Jansson – Sachpekidis

S. Ingelsson

Här kan ni läsa om hur ni gör för att live streama Hammarby – Kalmar FF online.

Nanne vill ta ännu en seger på Nya Söderstadion

Efter fyra mörka, långa år i Superettan anställde Hammarby Nanne Bergstrand. Den gamle tränarräven hade vid den tidpunkten gjort tre vändor i Kalmar FF – en som tränare och två som spelare – där han bland annat både tagit Smålandsklubben upp i Allsvenskan och väl där vunnit SM-guld.

Från att ha satsat på den ena tvivelaktiga tränarrekryteringen efter den andra fick Hammarby nu in en etablerad tränare vars meritlista ingen kunde ifrågasätta. Det gav även resultat. Nanne tog tillbaka Hammarby till finrummet, gjorde två hyfsade säsonger i Allsvenskan och lämnade sedan över skutan.

Medan Hammarby har sett till att addera spets på den grund Nanne byggde, har hans gamla klubb Kalmar FF haft några tuffa år. År 2017 var gick klubben mot nedflyttning, och då var det bara för ledningen att öppna kontaktlistan och ringa den man de visste kunde rädda dem ur detta. Nanne Bergstrand skrev på kontraktet med Kalmar FF och säkrade klubbens kontrakt i Allsvenskan.

Säsongen som följde gick dåligt för Kalmar och Nanne diagnosticerades med utmattningssyndrom, blev sjukskriven och lämnade jobbet. Efter några månaders vila och många, långa skogspromenader som medicin mådde 64-åringen bra igen, och efter en tids uppehåll från fotbollen presenterades han inför säsongen 2020 återigen som KFF:s huvudtränare.

Resultaten denna säsong har än så länge inte blivit som man hoppats, men Kalmars sportchef är tydlig med att förtroendet för Nanne är orubbligt.

Medan Kalmar kommer från två raka förluster, mot Östersund och Mjällby, har Hammarby precis besegrat ungerska Puskás Akadémia och avancerat till nästa kvalrunda till Europa League.

Förutom att Nanne är tillbaka på Nya Söderstadion, kommer hammarbyarna även att få se sin gamle favorit Erik Israelsson här igen.

Speltips & odds

Hammarby har sett allt bättre ut på sistone, men med tanke på hur man föll ihop mot Sirius i den senast är det fortfarande svårt att argumentera för att de hittat sin stabilitet. Det går dock inte att blunda för att det ser bättre och bättre ut, och mot ungerska Puskás Akadémia – vars startelva gissningsvis höll en nivå i klass med ett allsvenskt bottenlag – spelade Hammarby väldigt kontrollerande och bra. Den matchen vanns med 3-0, och på måndag lottas det vilka ”Bajen” får möta i nästa runda.

Kalmar FF har mycket motvind just nu, och mot Mjällby senast förlorade man efter att ha släppt in tre mål på fasta situationer. Gör man det så finns det ”inte en chans i helsike att vinna”, som Nanne uttryckte det efteråt.

Vi känner oss bekväma i och säkra på att Hammarby vinner den här matchen, men vågar oss inte på något mer glassigt spel än en rak 1:a. Det finner ni till 1,65 gånger pengarna på Betsson.

  • Tips: Hammarby vinner
  • Odds: 1,65 på Betsson (odds hämtat 28/8, 15:15)

Fotbollsquiz

Quiz: Allsvenskan 2022 – Frågor & svar
Quiz: Allsvenskan 2022 - Frågor & svar
Hur bra koll har ni på Allsvenskan 2022? Testa vårt quiz! …
18 april, 2022 | Emil Sandberg
Quiz: Fotbolls-VM 2022 i Qatar
Quiz: Fotbolls-VM 2022 i Qatar
VM i Qatar närmar sig. Passa på att ladda upp inför matcherna med ett quiz om VM 2022! …
22 mars, 2022 | Emil Sandberg
Quiz: Frågor om Zlatan Ibrahimovic
Quiz: Frågor om Zlatan Ibrahimovic
Hur bra koll har du på Zlatan Ibrahimovic? Testa dig själv i ett quiz med frågor bara om "Ibra".
4 februari, 2022 | Emil Sandberg