Speltips & Odds: Manchester City - Lyon 15/8

Man C

Trolig laguppställning, Manchester City

Ederson

Walker – Fernandinho – Laporte – Mendy

Bruyne – Rodrigo – Gündogan

Silva – Jesus – Sterling

Trolig laguppställning, Lyon

Lopes

Denayer – Marcelo – Marcal

Dubois – Caqueret – Guimares – Aouar – Cornet

Dembele – Depay

Du kan se matchen mellan Manchester City och Lyon på Viaplay! Viaplay erbjuder dig som fotbollsälskare alla Champions League matcher i HD-kvalité. Allt du behöver är ett konto med en prenumeration på.

Inget är för givet

Nu möts Manchester City och Lyon i vad som också blir veckans sista match inom turneringen Champions League. Det har varit en spännande vecka med många oförutsägbarheter men med denna match kan det bli ännu mer spännande.

Manchester City kom nyligen ut efter att ha tragglat mot blekvita Real Madrid. Den engelska sidan gjorde totalt fyra mål och släppte in totalt två mål mot Los Blancos. Nu när City har gått vidare till nya höjder möter de Lyon i hopp om att spela den efterlängtade semifinalen. Sist The Citizens spelade i semifinal var mot Real Madrid säsongen 2015/16. Lyon är dock inget lag som kan likställas men Real Madrid men inget är för givet i denna match för den delen heller.

Lyon å andra sidan slog mirakulöst ut den gamle damen. Juventus lyckades inte helt enkelt skaka av den franska klubben. Personligen tycker jag att spänningen stiger när man ser inte enbart en utan två franska klubbar som spelar semifinal i Champions League. Om både Lyon och PSG går vidare till final är det alltså dem som möts i hopp om att lyfta den silverfärgade bucklan. Lyon har aldrig vunnit Champions League och det längsta de har kommit är semifinal, som sist var 2009/10-säsongen.

Varken båda lag har några rapporterade skador. Sergio Aguero är dock tillbaka från skada men lär inte starta i matchen. Istället är det Gabriel Jesus som springer runt på den vakanta positionen.

Speltips

Först och främst är Lyon inget lag att underskatta. Faktum är att Lyon har i rena verket gjort väldigt bra ifrån sig i turneringen. De slog nyligen ut den gamle damen och hamnade på andra plats i grupptabellen. Men hursomhelst, det bevisar inte deras faktiska prestation utan mer deras tillfälliga.

Manchester City å andra sidan har åkt på stor besvikelse i denna säsong när de såg Liverpool segla iväg med ligatiteln. Hursomhelst går Pep Guardiola vidare och fokuserar på att vinna Europas viktigaste titel – Champions League. Det finns ingen rum för misstag för de ljusblåa engelsmännen, för nu har de verkligen sin chans.

Vi tror att Manchester City kommer att kontrollera matchen med tanke på hur de brukar spela och deras senaste form. City har inte förlorat på deras sex senaste matcher i Premier League och Champions League. Vissa av dessa matcher har slutat som 5-0 och andra över 3-0. Med det sagt kan man säga att Manchester City verkar ha ett bra flyt som kan bli svårt för Lyon att klå.

Vi tror att både Lyon och Manchester City kommer att pressa högt upp på plan. Dock tror vi att Lyon kommer att göra några misstag som ger City det stora övertaget i matchen.

Vi tror inte att båda lagen gör mål i matchen till oddset 1.75 på Bet365

  • Tips: Båda lagen gör mål? – Nej
  • Odds: 1.75 på Bet365 (hämtat kl. 15:30, 15/8-2020)

Fotbollsquiz

Quiz: Allsvenskan 2022 – Frågor & svar
Quiz: Allsvenskan 2022 - Frågor & svar
Hur bra koll har ni på Allsvenskan 2022? Testa vårt quiz! …
18 april, 2022 | Emil Sandberg
Quiz: Fotbolls-VM 2022 i Qatar
Quiz: Fotbolls-VM 2022 i Qatar
VM i Qatar närmar sig. Passa på att ladda upp inför matcherna med ett quiz om VM 2022! …
22 mars, 2022 | Emil Sandberg
Quiz: Frågor om Zlatan Ibrahimovic
Quiz: Frågor om Zlatan Ibrahimovic
Hur bra koll har du på Zlatan Ibrahimovic? Testa dig själv i ett quiz med frågor bara om "Ibra".
4 februari, 2022 | Emil Sandberg