Speltips & odds: Sverige - Portugal 8/9

Alexander Isak

Det är dags för Sveriges andra Nations League-match denna höst, och nu är det Portugal som står för motståndet. En som väntas spela från start är unge stjärnskottet Dejan Kulusevski.

Sverige X Portugal

4.75

3.60

1.75
Spela nu ➤
Odds hämtat: 08/09/2020 – 11:30

Trolig laguppställning, Sverige

Olsen

Lustig – Jansson – Lindelöf – Augustinsson

Kulusevski – Ekdal – Olsson – Forsberg

Isak – Berg

Trolig laguppställning, Portugal

R. Patrício

Cancelo – Pepe – Dias – Guerreiro

Neves – D. Pereira – J. Moutinho

B. Silva – C. Ronaldo – Jota

Om ni vill se den här matchen på nätet kan vi rekommendera er att ta er en titt i vår text om att hitta en Sverige – Portugal live stream.

Kulusevski startar mot Portugal

Mycket av eftersnacket från Sveriges match mot Frankrike har handlat om Dejan Kulusevski, hans uteblivna startplats och Zlatan Ibrahimovics inlägg i diskussionen. Kulusevski kom till landslagssamlingen efter att ha gjort en lysande säsong i Serie A, där han utsetts till den bästa unga spelaren blivit köpt av Juventus för 35 miljoner euro.

Men det blev ingen startplats mot Frankrike, vilket Kulusevski uttryckte sin förvåning om och vilket Zlatan Ibrahimovic gått hårt åt Janne Andersson för. På presskonferensen efteråt förklarade Janne att han redan under onsdagen bestämde vilken startelva han skulle ställa upp med mot Frankrike, och vilken han kommer att mönstra mot Portugal tre dagar därefter. Samtidigt hintade förbundskaptenen om att Dejan Kulusevskis namn finns med i den där Portugalelvan.

Sebastian Larsson ut, Kulusevski in alltså. Det är inte den enda förändringen i Sveriges startelva. Janne Andersson har förklarat att det blir flera ändringar, men har inte velat avslöja vilka. Vi gissar att Alexander Isak blir en av dem som går in från start, och Ludwig Augustinsson likaså.

Även Cristiano Ronaldo lär vara tillbaka i Portugals startelva, efter att ha haft en känning och vilats mot Kroatien. Då vann Portugal ändå med 4-1.

Speltips & odds

Det blev visserligen en svensk förlust när Frankrike gästade senast, men Sverige stod upp bra mot världsmästarna och hade nog förtjänat en poäng. Nu är det istället Europamästarna som kommer på besök, och även här tror vi att Sveriges poängchans är god.

Janne Anderssons landslag har ett väldigt starkt hemmafacit; på Friends Arena har man besegrat Frankrike och Italien – på vägen till VM – samt kryssat mot Holland och Spanien. Förlusten mot Frankrike i lördags var Janne Anderssons första hemmaförlust mot en stornation.

Vi tror på fortsatta framgångar för vårt landslag, och spelar 1X till oddset 2,05 gånger insatsen på Bwin.

  • Tips: 1x (Sverige vinner eller oavgjort)
  • Odds: 2.05 på Bwin (odds hämtat 8/9, 11:30)

Fotbollsquiz

Quiz: Allsvenskan 2022 – Frågor & svar
Quiz: Allsvenskan 2022 - Frågor & svar
Hur bra koll har ni på Allsvenskan 2022? Testa vårt quiz! …
18 april, 2022 | Emil Sandberg
Quiz: Fotbolls-VM 2022 i Qatar
Quiz: Fotbolls-VM 2022 i Qatar
VM i Qatar närmar sig. Passa på att ladda upp inför matcherna med ett quiz om VM 2022! …
22 mars, 2022 | Emil Sandberg
Quiz: Frågor om Zlatan Ibrahimovic
Quiz: Frågor om Zlatan Ibrahimovic
Hur bra koll har du på Zlatan Ibrahimovic? Testa dig själv i ett quiz med frågor bara om "Ibra".
4 februari, 2022 | Emil Sandberg
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]