Speltips & odds: IFK Norrköping - Hammarby 13/8

Norrköping - Hammarby speltips

IFK Norrköping och Hammarby möts i Allsvenskan på torsdag kväll. Kan Hammarby surfa vidare på vågen från derbysegern, eller kastas man tillbaka in i verkligheten?

IFK Norrköping X Hammarby IF

1.95

3.75

3.50
Spela nu ➤
Odds hämtat: 12/08/2020 – 12:30

Trolig laguppställning, IFK Norrköping

Pettersson

Krogh Gerson – Dagerstål – Lauritsen – Bergmann Johannesson

Fransson – Smith – Thern

Levi – Nyman – Haksabanovic

Trolig laguppställning, Hammarby

Blazevic

Sandberg – Fällman – Fenger – Widgen

Andersen – Bojanic

Rodic – A. Khalili – I. Khalili

Ludwigson

Hammarby kommer från derbyseger

Hammarby fick inte den start på säsongen man hade tänkt sig. I höstas såg allt så bra ut och detsamma under cupspelet på försäsongen, men efter corona-uppehållet har någonting hänt. Frånvaron av publiken gör att Hammarbyspelarna inte får den extra tändning som man tidigare fick gratis, och kanske måste tränarna jobba med att få spelarna att tagga till. Förlusterna och poängtappen har i sin tur lett till ett försämrat självförtroende och därmed fortsatt svaga prestationer.

I helgens derby mot Djurgården valde Stefan Billborn att för första gången under sin tid som Hammarbytränare experimentera med en trebackslinje; Hammarby spelade 3-5-2 – eller 5-3-2 som Djurgården ville få det till. Hammarby saknade både ordinarie högerbacken Simon Sandberg och hans ersättare Tim Söderström, samtidigt som ordinarie vänsteryttern Muamer Tankovic lämnat och ersättaren Paulinho är skadad. För att få så många spelare som möjligt att spela på sina naturliga positioner gjorde Billborn därför den här förändringen, men ska vi tro hans ord från presskonferensen återgår Hammarby till 4-2-3-1 omgående. Trots att 3-5-2-formationen fungerade bra ser Billborn inte samma potential eller höjd i den.

IFK Norrköping rivstartade Allsvenskan i år, och körde över motstånd efter motstånd. 4-1 mot AIK, 3-0 mot Djurgården och 3-1 mot IFK Göteborg bland annat. De senaste matcherna har dock någonting hänt. Man har bara vunnit en av sina sex senaste matcher, ingen av de fyra senaste. Allra senast fick man faktiskt stryk av bottenlaget Helsingborg.

Speltips & odds

Norrköping kommer från en tung period, medan Hammarby kommer från en derbyseger vilken bör ha inbringat höjd lagmoral och självförtroende. Kvalitetsmässigt är lagen ungefär lika bra, där vi väl ändå får säga att Hammarby har något bättre spelarmaterial – även om man inte direkt fått ut det under sommaren. Norrköping har dock fördel av hemmaplan, även om den fördelen inte är det den brukar vara när matcherna nu spelas utan åskådare.

Vi känner att den här matchen kan gå lite hur som helst, där vi nog håller Hammarby som knapp favorit ändå. Med tanke på att det bästa odds vi kan hitta på Norrköping är 1,98 gånger pengarna (Betsson) samtidigt som vi finner 3,80 på Hammarby (Unibet) blir det utan tvekan 2:an för vår del. Vi tror inte att matchen slutar oavgjort, då det är två så pass offensivt skickliga lag som möts och då det lär rassla i nätet en hel del åt båda håll samtidigt som inget av lagen kommer att vara nöjda med kryss.

  • Tips: Hammarby vinner
  • Odds: 3.80 på Unibet (odds hämtat 12/8, 12:30)

Fotbollsquiz

Quiz: Allsvenskan 2022 – Frågor & svar
Quiz: Allsvenskan 2022 - Frågor & svar
Hur bra koll har ni på Allsvenskan 2022? Testa vårt quiz! …
18 april, 2022 | Emil Sandberg
Quiz: Fotbolls-VM 2022 i Qatar
Quiz: Fotbolls-VM 2022 i Qatar
VM i Qatar närmar sig. Passa på att ladda upp inför matcherna med ett quiz om VM 2022! …
22 mars, 2022 | Emil Sandberg
Quiz: Frågor om Zlatan Ibrahimovic
Quiz: Frågor om Zlatan Ibrahimovic
Hur bra koll har du på Zlatan Ibrahimovic? Testa dig själv i ett quiz med frågor bara om "Ibra".
4 februari, 2022 | Emil Sandberg