Speltips & odds: Hammarby IF - IF Elfsborg 16/8

Två lag med vinden i ryggen gör upp på Tele2 Arena, när Hammarby ställs emot Elfsborg.

Hammarby IFXIF Elfsborg

2.10

3.40

3.40
Spela nu ➤
Odds hämtat: 14/08/2020 – 14:30

Trolig laguppställning, Hammarby

Ousted

Söderström – Fenger – Fällman – De Brito

Andersen – Bojanic

Rodic – A. Khalili – Ludwigson

Jóhannsson

Trolig laguppställning, Elfsborg

Rönning

J. Larsson – L. Väisänen – Okumu – Kaib

Holst – S. Olsson – Gojani

Alm – Frick – J. Karlsson

Det spelas fotboll på annat håll under söndagen. Här kan ni läsa om hur ni gör för att streama Falkenbergs FF – AIK online, och här kan ni läsa generellt om Allsvenskan streams.

Hammarby är igång

Efter en svag inledning har Hammarby äntligen ett par goda resultat bakom sig. För första gången denna allsvenska säsong lyckas man vinna två matcher i rad, och då gör man det dessutom mot toppkonkurrenterna Djurgården och IFK Norrköping. Från att ha harvat i mitten har man nu blott tre poäng upp till tredjeplatsen, och besegrar man andraplacerade Elfsborg är även andraplatsen inom hyfsat räckhåll.

Segrarna mot Djurgården och Norrköping har skett med en ny formation. Hammarbys båda högerbackar har varit skadade och för att få fler spelare på sina naturliga positioner har ”Bajen” tillfälligt övergett sitt 4-2-3-1 för att spela 3-5-2. Den nya uppställningen har fungerat bra men trots två vinster har Billborn varit tydlig med att 3-5-2 inte är här för att stanna. Han står fast vid att det finns en högre potential i 4-2-3-1-formationen, och att den kommer att ge laget mer på sikt. Det är ännu oklart om Tim Söderström och/eller Simon Sandberg är tillbaka till matchen mot Elfsborg. Klart är åtminstone att ordinarie vänsterbacken Dennis Widgren är avstängd, vilket än mer krånglar till laguttagningen då tränarna inte verkar ha särskilt stort förtroende för Jean Carlos de Brito.

Elfsborg går mot sin bästa säsong på år och dagar. Tränaren Jimmy Thelin har under de två senaste åren kritiserats i hela Sverige för sina bristfälliga resultat med laget, men sportchefen Stefan Andreasson var hela tiden tydlig med att det bara var en tidsfråga innan det skulle lossna. Andreasson fick till slut rätt.

Allra senast kommer Elfsborg från en övertygande seger hemma mot Falkenberg, då Jesper Karlsson gjorde mål för sjätte matchen i rad och dessutom stod för en läcker rabona-assist.

Speltips & odds

Både Hammarby och Elfsborg är formstarka, och detta är en svår match att tippa. Vi ska dock ha i åtanke att medan Hammarby besegrat topplagen Djurgården och Norrköping under den senaste veckan skedde de tre raka vinsterna Elfsborg kommer ifrån mot bottenlagen AIK, Östersund och Falkenberg. Man kan i och för sig inte göra mer än att vinna, men Hammarbys senaste resultat är de som verkligen imponerar på oss.

Kvalitetsmässigt är det egentligen inget snack om att Hammarby är något eller till och med några snäpp vassare än Elfsborg. Hemma på Nya Söderstadion lär man visa det. Vi spelar den raka 1:an till det fina oddset 2,15 gånger pengarna. Det finner ni på Betsson.

  • Tips: Hammarby vinner matchen
  • Odds: 2.15 på Betsson

Fotbollsquiz

Quiz: Kan du namnge de 30 högst värderade spelarna i La Liga?
Quiz: Kan du namnge de 30 högst värderade spelarna i La Liga?
Testa dina kunskaper och ditt minne i detta fotbollsquiz! …
News icon16 juni, 2020
Author iconEmil Sandberg
Quiz: Minns du Sveriges trupp till EM 2016?
Quiz: Minns du Sveriges trupp till EM 2016?
Sverige har kvalificerat sig till EM 2020. Vi firar avancemanget genom att testa ert minne. Hur många spelare kommer ni ihåg från Sveriges senaste EM-trupp, år 2016?& …
News icon18 november, 2020
Author iconEmil Sandberg
Quiz: Alla spelare Janne Andersson använt sig av i tävling
Quiz: Alla spelare Janne Andersson använt sig av i tävling
Våren 2016 offentliggjordes det att Janne Andersson skulle bli Sveriges näste förbundskapten efter Erik Hamrén, i ett skifte som var fastställt att ske efter EM 2016 …
News icon13 november, 2020
Author iconEmil Sandberg