Speltips & odds: Hammarby IF - IF Elfsborg 16/8

Hammarby Elfsborg speltips

Två lag med vinden i ryggen gör upp på Tele2 Arena, när Hammarby ställs emot Elfsborg.

Hammarby IF X IF Elfsborg

2.10

3.40

3.40
Spela nu ➤
Odds hämtat: 14/08/2020 – 14:30

Trolig laguppställning, Hammarby

Ousted

Söderström – Fenger – Fällman – De Brito

Andersen – Bojanic

Rodic – A. Khalili – Ludwigson

Jóhannsson

Trolig laguppställning, Elfsborg

Rönning

J. Larsson – L. Väisänen – Okumu – Kaib

Holst – S. Olsson – Gojani

Alm – Frick – J. Karlsson

Det spelas fotboll på annat håll under söndagen. Här kan ni läsa om hur ni gör för att streama Falkenbergs FF – AIK online, och här kan ni läsa generellt om Allsvenskan streams.

Hammarby är igång

Efter en svag inledning har Hammarby äntligen ett par goda resultat bakom sig. För första gången denna allsvenska säsong lyckas man vinna två matcher i rad, och då gör man det dessutom mot toppkonkurrenterna Djurgården och IFK Norrköping. Från att ha harvat i mitten har man nu blott tre poäng upp till tredjeplatsen, och besegrar man andraplacerade Elfsborg är även andraplatsen inom hyfsat räckhåll.

Segrarna mot Djurgården och Norrköping har skett med en ny formation. Hammarbys båda högerbackar har varit skadade och för att få fler spelare på sina naturliga positioner har ”Bajen” tillfälligt övergett sitt 4-2-3-1 för att spela 3-5-2. Den nya uppställningen har fungerat bra men trots två vinster har Billborn varit tydlig med att 3-5-2 inte är här för att stanna. Han står fast vid att det finns en högre potential i 4-2-3-1-formationen, och att den kommer att ge laget mer på sikt. Det är ännu oklart om Tim Söderström och/eller Simon Sandberg är tillbaka till matchen mot Elfsborg. Klart är åtminstone att ordinarie vänsterbacken Dennis Widgren är avstängd, vilket än mer krånglar till laguttagningen då tränarna inte verkar ha särskilt stort förtroende för Jean Carlos de Brito.

Elfsborg går mot sin bästa säsong på år och dagar. Tränaren Jimmy Thelin har under de två senaste åren kritiserats i hela Sverige för sina bristfälliga resultat med laget, men sportchefen Stefan Andreasson var hela tiden tydlig med att det bara var en tidsfråga innan det skulle lossna. Andreasson fick till slut rätt.

Allra senast kommer Elfsborg från en övertygande seger hemma mot Falkenberg, då Jesper Karlsson gjorde mål för sjätte matchen i rad och dessutom stod för en läcker rabona-assist.

Speltips & odds

Både Hammarby och Elfsborg är formstarka, och detta är en svår match att tippa. Vi ska dock ha i åtanke att medan Hammarby besegrat topplagen Djurgården och Norrköping under den senaste veckan skedde de tre raka vinsterna Elfsborg kommer ifrån mot bottenlagen AIK, Östersund och Falkenberg. Man kan i och för sig inte göra mer än att vinna, men Hammarbys senaste resultat är de som verkligen imponerar på oss.

Kvalitetsmässigt är det egentligen inget snack om att Hammarby är något eller till och med några snäpp vassare än Elfsborg. Hemma på Nya Söderstadion lär man visa det. Vi spelar den raka 1:an till det fina oddset 2,15 gånger pengarna. Det finner ni på Betsson.

  • Tips: Hammarby vinner matchen
  • Odds: 2.15 på Betsson

Fotbollsquiz

Quiz: Allsvenskan 2022 – Frågor & svar
Quiz: Allsvenskan 2022 - Frågor & svar
Hur bra koll har ni på Allsvenskan 2022? Testa vårt quiz! …
18 april, 2022 | Emil Sandberg
Quiz: Fotbolls-VM 2022 i Qatar
Quiz: Fotbolls-VM 2022 i Qatar
VM i Qatar närmar sig. Passa på att ladda upp inför matcherna med ett quiz om VM 2022! …
22 mars, 2022 | Emil Sandberg
Quiz: Frågor om Zlatan Ibrahimovic
Quiz: Frågor om Zlatan Ibrahimovic
Hur bra koll har du på Zlatan Ibrahimovic? Testa dig själv i ett quiz med frågor bara om "Ibra".
4 februari, 2022 | Emil Sandberg