Speltips & odds: Grönvitt avancemang mot ungrarna?

Hammarby Puskás Akádemia speltips

Hammarby kliver ut i sitt första Europakval på 13 år. Motståndet i den första kvalrundan till Europa League är Puskás Akadémia, där halva laget är sjuka i corona.

Hammarby IF X Puskás Akadémia

1,40

4,20

6,75
Spela nu ➤
Odds hämtat: 21/08/2020 – 15:15

Trolig laguppställning, Hammarby

Ousted

Söderström – Fällman – Fenger – Jeahze

Bojanic – Andersen

Rodic – A. Khalili – Paulinho

Ludwigson

Här kan ni läsa om hur ni gör för att streama Hammarby – Puskas Akademia live.

Hammarby kvalar till Europa igen

Det var ett tag sedan sist, men efter att ifjol ha slutat 3:a i Allsvenskan ska Hammarby nu äntligen kvala till Europa igen. I den första kvalomgången till Europa League ställs man mot en motståndare som är speciell på många sätt.

Puskás Akadémia är Ungers president Viktor Orbáns egna klubb. Han grundade den i sin hemby, lilla Felcsút med en befolkning på färre än 1700 åskådare. Klubben gällde först som en akademiklubb till Orbáns favoritlag Fehérvár FC, men efter att Puskás Akadémia snabbt klättrat genom seriesystemet lades det samarbetet ned.

Med tiden såg Orbán även till att laget fick sig en egen arena, Pancho Arena. Det är ett skrytbygge som rymmer ungefär dubbelt så många besökare som invånarantalet i byn, och arenan är placerad bara 50 meter från Orbáns barndomshem.

Coronavirus i Puskás Akadémia

Puskás Akadémia brottas med ett delikat problem inför matchen, då coronaviruset går i truppen. Tidigt under onsdagen kom rapporter om att hela A-laget var satt i karantän, vilket dock inte verkar stämma. Dock ska omkring halva A-laget ha testat positivt för viruset, och till följd av det är det en trupp bestående av till hälften ungdomsspelare som kommer till Stockholm.

– Puskás har fått sin första ligamatch inställd, men innan det spelade laget en träningsmatch den 2 augusti och från den matchen är nio spelare med här. Så det är inget juniorlag som kommer. Det är inte ett gäng 16-åringar som kommer hit. Hälften av A-laget är inte med, men hälften är med, säger Hammarbys tränare Stefan Billborn till Fotbollskanalen.

Puskás Akadémia slutade ifjol på tredje plats i Ungerns liga, som är rankad som Europas 33:e bästa liga medan Allsvenskan ligger på 21:a plats. Rapporter från Ungern menar även att Puskás Akadémia fick en hel del hjälp med domsluten under säsongen, tack vare Orbáns inflytande. En hjälp man inte lär kunna räkna med i internationella matcher.

Speltips & odds

Redan när lottningen presenterades gällde Hammarby som favoriter, och favoritskapet har knappast flyttats över till Puskás Akadémia efter att halva deras lag insjuknat i corona.

Mitt på onsdagen suspenderade de flesta bettingsidor matchen, och tog alltså bort möjligheten att satsa pengar på mötet. Detta skedde antagligen eftersom oklarheterna är så pass stora, och det är möjligt men långt ifrån säkert att de öppnar för spel på matchen igen.

I skrivande stund finns det odds på matchen på två sajter, och här har oddsen givetvis sjunkit på Hammarby. Istället går vi för ett målspel, och satsar våra slantar på över 2,5 mål till oddset 1.72 på Bwin. Hammarby har en stor offensiv styrka och när man möter ett icke samspelt och förhållandevis svagt lag lär det smälla fler än två gånger.

  • Tips: Över 2,5 mål
  • Odds: 1.72 på Bwin (hämtat kl.15:30, 26/8-2020)

Fotbollsquiz

Quiz: Allsvenskan 2022 – Frågor & svar
Quiz: Allsvenskan 2022 - Frågor & svar
Hur bra koll har ni på Allsvenskan 2022? Testa vårt quiz! …
18 april, 2022 | Emil Sandberg
Quiz: Fotbolls-VM 2022 i Qatar
Quiz: Fotbolls-VM 2022 i Qatar
VM i Qatar närmar sig. Passa på att ladda upp inför matcherna med ett quiz om VM 2022! …
22 mars, 2022 | Emil Sandberg
Quiz: Frågor om Zlatan Ibrahimovic
Quiz: Frågor om Zlatan Ibrahimovic
Hur bra koll har du på Zlatan Ibrahimovic? Testa dig själv i ett quiz med frågor bara om "Ibra".
4 februari, 2022 | Emil Sandberg
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]