Speltips & Odds: AIK - Häcken 30/8

AIK - Sirius stream

Helgens allsvenska matcher bjuder på flertalet godbitar och en av dem är matchen mellan krisande AIK och ett formtoppat Häcken. Utifrån dagens tabell är det oerhört viktiga poäng för bägge lagen så detta kommer med största sannolikhet bli en väldigt intressant batalj.

Trolig startelva AIK:

Haugaard

Lundström Papagiannopoulos Karlsson Mets

Rashidi Larsson Kofi Adu Abraham

Sigthorsson Goitom

Trolig startelva Häcken:

Dahlberg

Ekpolo Toivio Lindgren Zuta

Friberg Irandust Berggren

Yasin Söderlund Bengtsson

Se hur ni gör för att live streama AIK – BK Häcken.

Kan AIK bygga vidare på förra matchen?

Som vi alla sett i år så har AIK inte gått att känna igen, milt uttryckt. Det annars så extremt jämna och välbalanserade AIK som vi alla lärt känna genom åren är numera en klubb i smått kaos. Topp 5 placeringar i Allsvenskan är klubbens specialitet och jämnheten och kontinuiteten som man visat upp har byggt upp varumärket AIK som en maktfaktor i svensk fotboll.

Men efter att ha tappat en del kvalite i truppen, en alldeles för hög medelålder på sina bästa spelare samt en stor skara oerfarna spelare så har man halkat efter den standard man så länge upprätthållit. Att sparka Norling(en av de absolut bästa taktikerna i Allsvenskans historia) hade absolut ingen effekt, iallafall ingen positiv sådan.

Snarare blev det ännu värre och Allmänna idrottsklubben parkerar i skrivande stund på en 12:e(!) plats i tabellen med ynka 17 poäng på lika många matcher spelade. Förra matchens spel och resultat var ett om inte två steg i rätt riktning för klubben och att spinna vidare på de är av högsta vikt. Man möter i denna omgången ett formtoppat Häcken som kommer till Friends med tre raka segrar i bagaget.

Så med andra ord är det ett betydligt bättre lag man möter nu än senast(Helsingborg i all ära). Häcken är som bekant ett bollskickligt lag som med sitt offensiva 4-3-3 ofta sätter en bra press på sina motståndare och mål kan man allt som som oftast garantera. Med tre raka segrar och ett bra spel så är självförtroendet givetvis på topp hos Hisingslaget. Inga direkta förändringar väntas i något utav lägrena.

Speltips & Odds:

Fotboll är inte alltid logiskt så oavsett hur formen ser ut eller hur kvaliten skiljer sig i de bägge lagen så är bollen fortfarande rund och med en felaktig inställning så kan vem som helst åka på stryk. AIK har varit bleka detta året och Häcken är givetvis favoriter i denna match men kan AIK starta matchen på ett bra sätt och hålla ställningarna inledningsvis så kan dem mycket väl ta poäng här.

Häcken siktar på att fortsätta hänga på i toppen bakom Malmö medan hemmalaget faktiskt slåss lite för överlevnad. Vill AIK detta aningen mer? De senaste fyra matcherna mellan lagen har slutat i tre segrar för AIK vilket man är väl medvetna om när man går in till denna match.

De senaste 5 matcherna för bägge lagen har de blivit mål varje gång i 1:a halvlek. Med det i tanken, och hur viktigt det är med tre poäng för bägge lagen känns ett spel på mål i bägge halvlekar logiskt. Oddset på detta är fina 1,80(Bet365) och kommer ryggas.

  • Tips: Mål i bägge halvlekar
  • Odds: 1,80 på Bet365 (Odds hämtat 28/8)

Fotbollsquiz

Quiz: Allsvenskan 2022 – Frågor & svar
Quiz: Allsvenskan 2022 - Frågor & svar
Hur bra koll har ni på Allsvenskan 2022? Testa vårt quiz! …
18 april, 2022 | Emil Sandberg
Quiz: Fotbolls-VM 2022 i Qatar
Quiz: Fotbolls-VM 2022 i Qatar
VM i Qatar närmar sig. Passa på att ladda upp inför matcherna med ett quiz om VM 2022! …
22 mars, 2022 | Emil Sandberg
Quiz: Frågor om Zlatan Ibrahimovic
Quiz: Frågor om Zlatan Ibrahimovic
Hur bra koll har du på Zlatan Ibrahimovic? Testa dig själv i ett quiz med frågor bara om "Ibra".
4 februari, 2022 | Emil Sandberg
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]