Speltips & Odds: FC Barcelona - Bayern München 14/8

Barcelona Bilbao speltips

Stormöte ikväll! Ett spännande möte mellan FC Barcelona och Bayern München.

FC Barcelona X Bayern München

3.40

4.00

1.95
Spela nu ➤
Odds hämtat: 14/08/2020 – 15:30

Trolig laguppställning, Barcelona

Stegen

Semedo – Pique – Lenglet – Alba

Jong – Busquets – Rakitic

Trolig laguppställning, Bayern München

Neuer

Kimmich – Boateng – Alaba – Davies

Goretzka – Thiago

Gnabry – Müller – Perisic

Lewandowski

Här kan du ta reda på hur du kan streama FC Barcelona – Bayern München

Nio raka segrar?

Då var det dags för veckans största match i Champions League. Det är nämligen FC Barcelona och Bayern München som ska gå ut för att konkurrera om semifinals-platsen. Nu har båda chansen att återigen lyfta den silverfärgade bucklan.

FC Barcelona går åter ut på plan för att göra upp i det som håller dem mest kärt just nu – Champions League-titeln. Förra året lyckades inte Barcelona gå vidare då Liverpool mirakulöst vände från att ligga under med 3-0 till att gå till 4-3 på returmötet. Med brustna hjärtan gick Barcelona-spelarna hem och började blicka framåt mot nästa säsong, och nu är de här – ett steg från semifinal.

FC Bayern München har verkligen varit en maskin denna säsong, som de även kallas. Den tyska sidan har tagit hem den tyska Bundesliga-titeln med hästlängder. Tretton poäng mer än andraplatsens Borussia Dortmund. Nu siktar klubben på att vinna det som värderas som mest i Europa, nämligen den majestätiska Champions League-titeln. Bra går det dessutom, då Bayern München har vunnit deras senaste åtta matcher i Champions League. Ikväll kan det bli den nionde, och skulle det ske kommer Bayern att vara det första laget som vunnit nio raka inom samma säsong i Champions League.

Inför matchen råder det frågetecken huruvida Alphonso Davies och Kingsley Coman ska spela. Davies kan konstateras vara en av de fem viktigaste för Bayern München. För Barcelonas del råder det osäkerhet kring Samuel Umtiti.

Speltips

Svårt att förutsäga hur denna match kan komma att sluta. Men en sak är säker och det är att Messi inte kommer göra det enkelt för de tyska giganterna.

För FC Barcelona har varit bra denna säsong men det är en del saker som behöver förbättras ifall de ska ha större chanser att kalla sig europeiska mästare. Den första är att Barcelona har svårt att hindra motståndare från att skapa målchanser. Den andra är att Barcelona har svårt för att behålla ledningen. Allt detta har man sett återkommande genom La Liga-säsongen. Dock är laget bra på allt vad det offensiva innebär, men defensiven måste hitta något som funkar i längden.

FC Bayern München å andra sidan är även dem svaga på att hindra motståndaren från att skapa målchanser men jämfört med FC Barcelona är de bra på att behålla ledningen.

FC Bayern kommer ställas inför två val. Ett är att låta FC Barcelona passa runt och vinna på kontringar – eller pressa högt upp på plan i hopp om att kontrollera matchen. Men det sistnämnda alternativet skulle innebära mycket risk då FC Barcelona har Lionel Messi, och Lionel Messi ÄLSKAR när lag pressar offensivt och aggressivt, för det är då han skiner som mest. Man skulle kunna tänka sig att Bayern München kommer att spela mer balanserat och avhållsamt än att de säljer sig själva. Men det kommer innebära att FC Barcelona kommer få lite andrum. Dock tror vi att varken båda lag kommer kontrollera matchen utan vi tror att båda lagen kommer ge vara lite andrum, det vill säga att båda faller tillbaka lite. Därmed kan vi räkna med en hel del kontringar i denna match.

Vi tror att Bayern München vinner kvällens match till oddset 1.95 på Bet365

  • Tips: Bayern München vinner matchen
  • Odds: 1.95 på Bet365

Fotbollsquiz

Quiz: Allsvenskan 2022 – Frågor & svar
Quiz: Allsvenskan 2022 - Frågor & svar
Hur bra koll har ni på Allsvenskan 2022? Testa vårt quiz! …
18 april, 2022 | Emil Sandberg
Quiz: Fotbolls-VM 2022 i Qatar
Quiz: Fotbolls-VM 2022 i Qatar
VM i Qatar närmar sig. Passa på att ladda upp inför matcherna med ett quiz om VM 2022! …
22 mars, 2022 | Emil Sandberg
Quiz: Frågor om Zlatan Ibrahimovic
Quiz: Frågor om Zlatan Ibrahimovic
Hur bra koll har du på Zlatan Ibrahimovic? Testa dig själv i ett quiz med frågor bara om "Ibra".
4 februari, 2022 | Emil Sandberg