Speltips: Hammarby - Lech Poznan 16/9

Speltips Hammarby Lech Poznan

Hammarby och Lech Poznań gör upp i den andra kvalomgången till Europa League. Fortsätter Hammarbys Europaäventyr?

Hammarby X Lech Poznań

2.40

3.40

2.60
Spela nu ➤
Odds hämtat: 15/09/2020 – 13:30

Trolig laguppställning, Hammarby

Ousted

Sandberg – Magyar – Fenger – Jeahze

Andersen – Bojanic

Kacaniklic – A. Khalili – Tankovic

Jóhannsson

Trolig laguppställning, Lech Poznań

Bednarek

Czerwinski – Rogne – Crnomarkovic – Puchahcz

Tiba – Moder

Skoras – Ramírez – Karminski

M. Ishak

Här kan ni läsa om hur ni gör för att streama Hammarby – Lech Poznan live.

Tuffare uppgift nu för Hammarby

I den första kvalomgången till Europa League slog Hammarby komfortabelt ut ungerska Puskás Akádemia, ett lag som Hammarby är bättre än på pappret och som dessutom var kraftigt försvagade av att coronaviruset slagit ut nästan halva truppen.

Nu ställs man inför en tuffare motståndare, i form av Lech Poznań. Poznań har stor erfarenhet från den här typen av matcher, då man spelat Europakval nio av de tolv senaste säsongerna. Hammarby däremot, deltar i sitt första kval sedan 2007.

Det totala värdet på Lech Poznans spelartrupp är så högt som 30 miljoner euro, medan Hammarbys ligger på 13 miljoner euro. Det högst värderade laget i Sverige är Malmö FF, 17 miljoner euro. Vill vi få ett ännu större perspektiv kan vi flika in att Puskás Akadémias truppvärde ligger på 10,5 miljoner euro.

Även om Lech Poznań har fördel av Europaerfarenhet och truppvärde ska vi inte glömma att polska ligan, Ekstraklasa, är rankad som Europas 31:a bästa liga medan Allsvenskan är på plats 22. Poznan slutade tvåa i ligan ifjol.

Den här säsongens Ekstraklasa är tre omgångar gammal och Lech Poznań väntar fortfarande på sin första seger. En som åtminstone inte gjort fansen besvikna är svenske nyförvärvet Mikael Ishak. Ishak hämtades in gratis från Nürnberg under sommaren och har gjort sex mål på sina fyra första matcher för sin nya klubb.

Poznań har en annan spelare som är bekant för oss svenskar i form av norrmannen Thomas Rogne, som representerade IFK Göteborg för några år sedan.

Speltips & odds

Som vi redan nämnt har Lech Poznań en stark och erfaren spelartruppm, men desto mer vi tittar in i det, desto fler saker som talar för Hammarby finner vi.

Det här blir garanterat ingen promenad i parken för Hammarby, men däremot en duell på konstgräs. Inget lag i Ekstraklasa spelar på konstgräs, och detta lär vara en stor fördel för Hammarby. Poznańs tränare har berättat att laget gjort två träningar på konstgräs för att förbereda sig, men mycket mer erfarenhet av underlaget har man inte.

Dessutom spelas matcherna i Polen med publik, och Poznańspelarna är således inte lika vana vid att spela inför tomma läktare. Hammarby har i och för sig inte direkt sett bättre ut av att spela utan åskådare, men vi får ändå utgå från att vanan talar till de grönvitas fördel.

Hammarbys stora problem den här säsongen har varit jämnheten; högstanivån är densamma som ifjol men den syns desto mer sällan. I vissa matcher har Hammarby ändå visat sig från sin bättre sida, och när man nu fått alltfler tidigare indisponibla spelare tillbaka i laget tror vi att det här kan sluta väl.

Vi spelar den raka 1:an till 3,20 gånger insatsen. Oddset finner ni på Unibet.

  • Tips: Hammarby vinner matchen
  • Odds: 3,20 på Bet365 (odds hämtat 16/9, 17:30)

Fotbollsquiz

Quiz: Allsvenskan 2022 – Frågor & svar
Quiz: Allsvenskan 2022 - Frågor & svar
Hur bra koll har ni på Allsvenskan 2022? Testa vårt quiz! …
18 april, 2022 | Emil Sandberg
Quiz: Fotbolls-VM 2022 i Qatar
Quiz: Fotbolls-VM 2022 i Qatar
VM i Qatar närmar sig. Passa på att ladda upp inför matcherna med ett quiz om VM 2022! …
22 mars, 2022 | Emil Sandberg
Quiz: Frågor om Zlatan Ibrahimovic
Quiz: Frågor om Zlatan Ibrahimovic
Hur bra koll har du på Zlatan Ibrahimovic? Testa dig själv i ett quiz med frågor bara om "Ibra".
4 februari, 2022 | Emil Sandberg

Emil Sandberg

fotboll-icon Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning. Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]