Speltips & odds: Inter - AC Milan 17/10

Derbyfeber i Milano, i dubbel bemärkelse. Åtta spelare missar matchen på grund av coronaviruset, och Inter är hårdast drabbat.

Inter X AC Milan
2.28 3.50 3.05
Spela nu ➤
Odds hämtat: 16/10/2020 – 10:30

Trolig laguppställning, Inter

Handanovic

D’Ambrosio – De Vrij – Kolarov

Hakimi – Brozovic – Vidal – Perisic

Barella

Lukaku – L. Martínez

Trolig laguppställning, Milan

G. Donnarumma

Calabria – Kjaer – Romagnoli – T. Hernández

Bennacer – Kessié

Castillejo – Calhanoglu – Saelemaekers

Ibrahimovic

Här kan ni läsa om hur ni gör för att streama Inter – AC Milan live. Här står det mer om Serie A live streams.

Inter med många avbräck

Coronaviruset fortsätter att röra om i fotbollen, i synnerhet den italienska. Matchen mellan Genoa och Torino häromveckan ställdes in då Genoa hade färre än 13 spelare tillgängliga – från att ha haft 17 sjukdomsfall i truppen är man idag nere på 9 – och lika illa var det i Turin. Neapels hälsomyndighet avrådde Napoli från att dyka upp till matchen mot Juventus, Napoli lydde och straffades sedan med förlust och poängavdrag.

Efter att fler och fler fall blossat upp i de båda Milanoklubbarna, har det funnits anledning till oro över om säsongens första Milanoderby skulle kunna spelas. Fullt så illa har det dock inte blivit, men det är två försvagade lag som kommer till matchen. Särskilt Inter lider av viruset, där man saknar två ordinarie mittbackar och ytterligare fyra spelare.

Milan Škriniar och Alessandro Bastoni missar båda matchen, och i deras ställe väntas Danilo D’Ambrosio och Aleksandar Kolarov bli en del av trebackslinjen. Dessutom är mittfältarna Radja Nainggolan, Roberto Gagliardini och Ashley Young sjuka, Matías Vecino skadad och Stefano Sensi avstängd. Som tur är har Inter rejäl bredd på sitt mittfält.

Hos AC Milan saknas en del mittbackar, men Alessio Romagnoli väntas redo att göra comeback efter skada och därmed är det problemet löst. Zlatan Ibrahimovic hade corona även han, men är återhämtad och redo att bryta Milans tråkiga derbysvit på fyra raka förluster.

Speltips & odds

Inter har som sagt besegrat Milan i de fyra senaste derbyna, och den historiken och traditionen kan nog finnas i bakhuvudet bland spelarna i båda lagen. Det Milan vi ser idag, och har sett de senaste månaderna, är dock ett helt annat än det Milan som haltat rejält under de senaste åren.

Stefano Pioli, och Zlatan Ibrahimovic, har verkligen fått ordning på det här laget, och man har inte förlorat en match sedan i början av mars. 19 raka matcher utan förlust, vilket är klubbens bästa svit på nästan 30 år.

Inter har samtidigt rejäla bekymmer med avbräck, och även om startelvan ännu är stark finns det ont om bra alternativ på bänken för tränare Antonio Conte. Det ligger i korten att Milan nu tar den där efterlängtade derbysegern, och vi spelar den raka 2:an till 3,05 gånger insatsen. Oddset finner ni på Unibet.

  • Tips: AC Milan vinner
  • Odds: 3,05 på Unibet (odds hämtat 16/10, 10:30)

Fotbollsquiz

Quiz: Frågor om Sveriges landslag i fotboll
Quiz: Frågor om Sveriges landslag i fotboll
Hur bra koll har du på Sveriges herrlandslag i fotboll? Testa dina kunskaper inför VM-kvalet i vårt quiz om svenska landslaget! …
10 november, 2021 | Emil Sandberg
Quiz: Frågor om Fotbolls-EM
Quiz: Frågor om Fotbolls-EM
Hur bra koll har du på fotbolls-EM? Quiz med frågor om såväl 2021 års upplaga som historia, om både Sverige och om andra EM-nationer! …
4 juni, 2021 | Emil Sandberg
Quiz: Zlatan Ibrahimovic i svenska landslaget
Quiz: Zlatan Ibrahimovic i svenska landslaget
Hur bra koll har du på Zlatans tid i landslaget? Testa dig själv i vårt quiz! …
18 mars, 2021 | Emil Sandberg