Speltips & odds: Inter - AC Milan 17/10

Derbyfeber i Milano, i dubbel bemärkelse. Åtta spelare missar matchen på grund av coronaviruset, och Inter är hårdast drabbat.

InterXAC Milan
2.283.503.05
Spela nu ➤
Odds hämtat: 16/10/2020 – 10:30

Trolig laguppställning, Inter

Handanovic

D’Ambrosio – De Vrij – Kolarov

Hakimi – Brozovic – Vidal – Perisic

Barella

Lukaku – L. Martínez

Trolig laguppställning, Milan

G. Donnarumma

Calabria – Kjaer – Romagnoli – T. Hernández

Bennacer – Kessié

Castillejo – Calhanoglu – Saelemaekers

Ibrahimovic

Här kan ni läsa om hur ni gör för att streama Inter – AC Milan live. Här står det mer om Serie A live streams.

Inter med många avbräck

Coronaviruset fortsätter att röra om i fotbollen, i synnerhet den italienska. Matchen mellan Genoa och Torino häromveckan ställdes in då Genoa hade färre än 13 spelare tillgängliga – från att ha haft 17 sjukdomsfall i truppen är man idag nere på 9 – och lika illa var det i Turin. Neapels hälsomyndighet avrådde Napoli från att dyka upp till matchen mot Juventus, Napoli lydde och straffades sedan med förlust och poängavdrag.

Efter att fler och fler fall blossat upp i de båda Milanoklubbarna, har det funnits anledning till oro över om säsongens första Milanoderby skulle kunna spelas. Fullt så illa har det dock inte blivit, men det är två försvagade lag som kommer till matchen. Särskilt Inter lider av viruset, där man saknar två ordinarie mittbackar och ytterligare fyra spelare.

Milan Škriniar och Alessandro Bastoni missar båda matchen, och i deras ställe väntas Danilo D’Ambrosio och Aleksandar Kolarov bli en del av trebackslinjen. Dessutom är mittfältarna Radja Nainggolan, Roberto Gagliardini och Ashley Young sjuka, Matías Vecino skadad och Stefano Sensi avstängd. Som tur är har Inter rejäl bredd på sitt mittfält.

Hos AC Milan saknas en del mittbackar, men Alessio Romagnoli väntas redo att göra comeback efter skada och därmed är det problemet löst. Zlatan Ibrahimovic hade corona även han, men är återhämtad och redo att bryta Milans tråkiga derbysvit på fyra raka förluster.

Speltips & odds

Inter har som sagt besegrat Milan i de fyra senaste derbyna, och den historiken och traditionen kan nog finnas i bakhuvudet bland spelarna i båda lagen. Det Milan vi ser idag, och har sett de senaste månaderna, är dock ett helt annat än det Milan som haltat rejält under de senaste åren.

Stefano Pioli, och Zlatan Ibrahimovic, har verkligen fått ordning på det här laget, och man har inte förlorat en match sedan i början av mars. 19 raka matcher utan förlust, vilket är klubbens bästa svit på nästan 30 år.

Inter har samtidigt rejäla bekymmer med avbräck, och även om startelvan ännu är stark finns det ont om bra alternativ på bänken för tränare Antonio Conte. Det ligger i korten att Milan nu tar den där efterlängtade derbysegern, och vi spelar den raka 2:an till 3,05 gånger insatsen. Oddset finner ni på Unibet.

  • Tips: AC Milan vinner
  • Odds: 3,05 på Unibet (odds hämtat 16/10, 10:30)

Fotbollsquiz

Quiz: Kan du namnge de 30 högst värderade spelarna i La Liga?
Quiz: Kan du namnge de 30 högst värderade spelarna i La Liga?
Testa dina kunskaper och ditt minne i detta fotbollsquiz! …
News icon16 juni, 2020
Author iconEmil Sandberg
Quiz: Minns du Sveriges trupp till EM 2016?
Quiz: Minns du Sveriges trupp till EM 2016?
Sverige har kvalificerat sig till EM 2020. Vi firar avancemanget genom att testa ert minne. Hur många spelare kommer ni ihåg från Sveriges senaste EM-trupp, år 2016?& …
News icon18 november, 2020
Author iconEmil Sandberg
Quiz: Alla spelare Janne Andersson använt sig av i tävling
Quiz: Alla spelare Janne Andersson använt sig av i tävling
Våren 2016 offentliggjordes det att Janne Andersson skulle bli Sveriges näste förbundskapten efter Erik Hamrén, i ett skifte som var fastställt att ske efter EM 2016 …
News icon13 november, 2020
Author iconEmil Sandberg