Speltips & odds: Hammarby - Djurgården 4/10

Speltips HIF DIF

Det är dags för Stockholmsderby! Hammarby och Djurgården gör upp om viktiga poäng i kampen om att nå Europaplats.

Hammarby IF X Djurgårdens IF

2.55

3.30

2.70
Spela nu ➤
Odds hämtat: 02/10/2020, 12:00

Trolig laguppställning, Hammarby

Ousted

Sandberg – Fällman – Fenger – Jeahze

Bojanic – Andersen

Kacaniklic – Jóhannsson – A. Khalili

Ludwigson

Trolig laguppställning, Djurgården

PK Bråtveit

Witry – Une Larsson – Augustinsson – Käck

Ulvestad – Karlström – Edwards

Radetinac – K. Holmberg – M. Eriksson

Här kan ni läsa om hur ni gör för att live streama Hammarby – Djurgården online.

Viktigt derby i kampen om Europaplatserna

Ifjol pekade det mesta uppåt för Djurgården och Hammarby. Djurgården tog sitt första SM-guld sedan glansdagarna i mitten av 00-talet, och Kim och ”Tolle” hade byggt upp ett väldigt stabilt lag redo att ta sig an Champions League-kvalet. Hammarby var inte långt bakom Djurgården i Allsvenskan – en poäng – och var troligtvis seriens bästa lag under hösten.

I år har inget av lagen riktigt lyckas bygga vidare på framgångarna. Hammarby har från omgång tre visat upp en stor instabilitet, och även om vi ibland sett skymtar av det glimrande spel från i höstas har detta varit bara just skymtar. Europa League-äventyret slutade dessutom illa, sedan individuella misstag kostat dem biljetten redan i andra kvalrundan.

Djurgården såg väl hyfsade ut i inledningen av säsongen, men de senaste veckorna har varit ett totalt haveri med uttåg ur CL- och EL-kvalet samt svaga resultat i Allsvenskan. Man lider av att man inte lyckats få ut särskilt mycket av de stora anfallsvärvningarna Emir Kujovic och Kalle Holmberg.

När denna 23:e omgång spelas ligger Djurgården och Hammarby på samma poäng, även om Djurgården visserligen har en väntande hängmatch. I samma trakter som de båda Stockholmsklubbarna befinner sig i hittar vi IFK Norrköping, Elfsborg, Häcken och Sirius, medan Malmö FF dragit ifrån.

Speltips & odds

I derbyna de här två lagen emellan har vi sett en tydlig trend under de senaste åren, och det är att Djurgården har oerhört svårt att besegra grannarna från Södermalm. Av de 15 senaste allsvenska derbyna har Hammarby vunnit 12, och Djurgården bara 1.

Även om Djurgårdsspelare och -tränare vid flertalet tillfällen påpekat att det inte finns något sådant som ett derbyspöke, så är det väldigt svårt att blunda för traditionens makt i dessa matcher. Det är nämligen så att Djurgården befunnit sig högre upp i tabellen vid mer eller mindre samtliga av dessa bataljer, men förlorat ändå. Vi tror att rädslan för matcherna mot Hammarby – och även mot AIK – satt sig i huvudet på många Djurgårdsspelare.

Båda lagen kommer till den här matchen med svag form, där Djurgården dessutom varit något sämre. Utan att tveka satsar vi våra kort på hemmaseger.

  • Tips: Hammarby vinner
  • Odds: 2.60 på Unibet (odds hämtat 2/10, 12:00)

Fotbollsquiz

Quiz: Allsvenskan 2022 – Frågor & svar
Quiz: Allsvenskan 2022 - Frågor & svar
Hur bra koll har ni på Allsvenskan 2022? Testa vårt quiz! …
18 april, 2022 | Emil Sandberg
Quiz: Fotbolls-VM 2022 i Qatar
Quiz: Fotbolls-VM 2022 i Qatar
VM i Qatar närmar sig. Passa på att ladda upp inför matcherna med ett quiz om VM 2022! …
22 mars, 2022 | Emil Sandberg
Quiz: Frågor om Zlatan Ibrahimovic
Quiz: Frågor om Zlatan Ibrahimovic
Hur bra koll har du på Zlatan Ibrahimovic? Testa dig själv i ett quiz med frågor bara om "Ibra".
4 februari, 2022 | Emil Sandberg