Speltips & odds: BK Häcken - Gais 9/3

Det är dags för ett nytt Göteborgsderby, då BK Häcken ställs emot Gais i kvartsfinal i Svenska Cupen. Här är vår rapport med speltips inför matchen.

HÄCKEN X GAIS Spela nu
1.25 5.50

9.00

Spela nu

Ännu ett derby i cupen

Gais var inblandade i Svenska Cupens hittills mest omtalade match denna säsong. Laget spelade mot IFK Göteborg, i det första Göteborgsderbyt lagen emellan på flera år. Vid ställning 0-0 en bit i andra halvlek bestämde sig Göteborgsklacken för att bokstavligen hetta upp matchen en aning. Ett tiotal fyrverkeripjäser sköts in mot planen, och Gais målvakt Marko Johansson hörde en smälla av så pass nära att hans hörsel skadades.

Matchen avbröts, och dagarna efter derbyt var en enda lång röra – matchen skulle återupptas nästa dag, matchen skulle spelas någon annan gång, Gais tänkte lämna walkover. Till slut tog SvFF beslutet att tilldöma Gais segern med 3-0.

Av allt ont kommer någonting gott, och nu är alltså Gais framme i kvartsfinal. På andra sidan planen står ett annat Göteborgslag, nämligen BK Häcken. Vi får hoppas att matchen kan spelas klart denna gång…

BK Häcken är ett av de lag som övertygat mest i Svenska Cupen så här långt. Laget har i vanlig ordning öst på med sin alltid lika farliga offensiv, som i år är förstärkt av Mervan Celik. Celik spelade visserligen i Häcken redan förra säsongen, men då uträttade han i ärlighetens namn inte särskilt mycket. I år ser han oerhört pigg ut, och smällde bland annat in 4 mål (!) i lagets 6-1-seger mot Brage i den första gruppspelsmatchen.

Häcken – Gais: Speltips & odds

Låt oss vara ärliga, kvalitetsskillnaden mellan BK Häcken och Gais är stor, minst en hel division stor. Häcken är ett lag som alltid utmanar om topp 4 i Allsvenskan, medan Gais ska vara väldigt nöjda med sin säsong om de lyckas utmana om topp 4 i Superettan.

Vi tror starkt på Häcken i den här matchen, och spelar ”Häcken att leda i halvtid & att vinna i full tid” till 1.72 gånger pengarna.

  • Tips: Häcken leder i halvtid och vinner i full tid
  • Odds: 1.72, Bet365

Streama BK Häcken – Gais

Om du vill streama Häcken – Gais behöver du skaffa ett konto på CMore med abonnemanget CMore Mycket Sport, där matchen visas live.

Det går att se matchen från valfri plattform, titta på din live stream från mobil, dator, surfplatta eller koppla till TV.

  • BK Häcken – GAIS, kvartsfinal i Svenska Cupen
  • Arena: Bravida Arena
  • Avspark: Lördag 9 mars, 14:00
  • Stream: CMore
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]