Speltips & odds: Avancemang för "Den gamla damen"?

Champions League är efter ett långt uppehåll tillbaka, och en av matcherna som sparkar igång Europas största klubblagsturnering är den mellan Juventus och Lyon.

JuventusXLyon

1.44

4.50

7.50
Spela nu ➤
Odds hämtat: 07/08/2020 – 16:15

Trolig laguppställning, Juventus

Szczesny

Cuadrado – de Ligt – Bonucci – A. Sandro

Bentancur – Pjanic – Matuidi

Bernardeschi – Dybala – C. Ronaldo

Trolig laguppställning, Lyon

Lopes

Dubois – Andersen – Denayer – Marcal

Aouar – T. Mendes

Ekambi – Reine-Adélaïde – Depay

M. Dembele

Juventus i matchform

Juventus kunde för några veckor sedan säkra sin nionde raka ligatitel, och ”Den gamla damens” dominans inom Italien är total. I Europa får man dock inte till det, och det var ett tag sedan man hade en riktig framgång Champions League.

Laget har visserligen tagit sig till två finaler under de senaste fem åren, men signifikativt för Juventus har blivit att konsekvent förlora de finaler man tar sig till. Laget har genom åren förlorat hela sju Champions League-finaler och bara vunnit två – den senaste 1996.

Våren 2018 mötte man Real Madrid i kvartsfinalen, och efter två mål av Cristiano Ronaldo – varav ett en makalös cykelspark – skickades man ut och fick återigen acceptera att det inte skulle bli någon Europatitel den säsongen heller. Förlusten gav dock även laget någonting av värde. Juventusfansen applåderade nämligen Reals stjärna Ronaldo, vilket satte avtryck hos honom och i förlängningen bidrog till att han några månader senare skrev på för de svartvitrandiga.

Cristiano Ronaldo köptes in och nu var det storsatsning på Champions League. Men det blev ännu en besvikelse och uttåg redan i åttondelsfinalen mot Ajax. Nytt försök denna säsong, och nu är Lyon första hindret i slutspelet.

Lyon vann mot Juventus med 1-0 när lagen möttes i Frankrike i februari. Sedan dess har dock en hel del hänt, inte minst utanför de gröna gräsplanerna. Fotbollsligorna i nästan hela Europa avbröts, men medan de allra flesta senare återupptogs blåstes säsongsavslutningen av Ligue 1 av för gott. Lyon har således inte spelat någon tävlingsmatch sedan i mars, förutom den franska cupfinalen mot PSG förra fredagen. Den förlorade man på straffar.

Speltips & odds

Vi tror att det faktum att Juventus till skillnad från Lyon fått kontinuerligt med matchspel under de senaste månaderna kommer att vara ett stort plus för italienarna. Vi har ofta sett hur underdogs slagit ut större lag under till exempel Europakval eftersom de varit i säsong, och här är det till och med stora, starka Juventus som är matchvana medan det vanligtvis sämre laget Lyon inte spelat matcher.

Juventus har visserligen ett tuffare utgångsläge sedan förlusten med 1-0, men vi tror att man vänder på detta och går vidare. Vi spelar ”Juventus att kvalificera sig” till 1.95 gånger insatsen på Bet365.

  • Tips: Juventus går vidare
  • Odds: 1,95 på Bet365 (odds hämtat 6/8, 16:15)

Fotbollsquiz

Quiz: Zlatan Ibrahimovic i svenska landslaget
Quiz: Zlatan Ibrahimovic i svenska landslaget
Hur bra koll har du på Zlatans tid i landslaget? Testa dig själv i vårt quiz! …
News icon18 mars, 2021
Author iconEmil Sandberg
Quiz: Kan du namnge de 30 högst värderade spelarna i La Liga?
Quiz: Kan du namnge de 30 högst värderade spelarna i La Liga?
Testa dina kunskaper och ditt minne i detta fotbollsquiz! …
News icon16 juni, 2020
Author iconEmil Sandberg
Quiz: Minns du Sveriges trupp till EM 2016?
Quiz: Minns du Sveriges trupp till EM 2016?
Sverige har kvalificerat sig till EM 2020. Vi firar avancemanget genom att testa ert minne. Hur många spelare kommer ni ihåg från Sveriges senaste EM-trupp, år 2016?& …
News icon18 november, 2019
Author iconEmil Sandberg