Speltips & Odds: Arsenal - Chelsea

FA Cup-finalen är äntligen här och det är Arsenal och Chelsea som möts! Detta blir en viktig match för londonklubbarna. Detta är inte vilken final som helst, utan det är även ett derby mellan två lag som vill skryta om vilka som är Londons mästare. På lördag är det rött som möter vitt.

ArsenalXChelsea

3.50

3.40

2.10
Spela nu ➤
Odds hämtat: 31/07/2020 – 14:28

Trolig laguppställning, Arsenal

Martinez

Holding – Luiz – Tierney

Bellerin – Ceballos – Xhaka – Saka

Pépé – Lacazette – Aubameyang

Trolig laguppställning, Chelsea

Caballero

Azplilicueta – Zouma – Rüdiger

James – Jorginho – Kovacic – Alonso

Mount – Giroud – Pulisic

På denna länk kan du läsa allt om hur du kan streama matchen mellan Arsenal och Chelsea. Här kan ni läsa mer generellt om att streama Premier League.

Finalderby

Arsenal lyckades inte speciellt bra i Premier League denna säsong. Klubben som plötsligt var tvunget att byta en tränare mitt under säsongen hamnade på åttonde plats i Premier League-tabellen, men det hade kunnat sluta ännu värre ifall Unai Emery fick stanna kvar. Mikel Arteta verkar däremot som ett godtyckligt alternativ, speciellt för någon som inte varit tränare förut. Dessutom är han ung och har en hel del att lära sig om det vackra spelet. Champions League-plats blev det inte heller, men FA Cup-finalen är nu klubbens ända hopp om att i alla fall nå någon sorts kompensation för all smärta klubben och fansen fått genomlida denna säsong.

Chelsea å andra sidan kan sägas gå med segerkransar efter att slutligen hamnat på fjärde plats i Premier League tabellen. Fjärde platsen innebär inget annat än majestätiska Champion League. Det är bra med tanke på att det är Lampards allra första säsong som tränare och att Chelsea blev bannade från att köpa in nya spelare till klubben denna säsong.

Inför matchen förväntas inte Mesut Özil, Pablo Mari och Gabriel Martinelli starta på grund av skador. Dock sågs Bernd Leno träna häromdagen, som för tillfället är konstaterad skadad. Bernd Leno kan mycket väl starta i matchen, men ett säkrare kort hade varit att spela Martinez som ändå har gjort i bra ifrån sig och som har ett riktigt stort flyt. Martinez påstås från flera håll vara Premier Leagues bästa andramålvakt.

Chelsea å andra sidan tvekar för tillfället på huruvida N’golo Kanté startar eller ej.

Speltips

Även om Chelsea kom på fjärde plats och Arsenal på åttonde, så kan man inte dra slutsatsen att Chelsea är ett bättre lag än Arsenal. Faktum är att Arsenal fått genomlida tränardrama som sedan slutade med ett tränarbyte, så klubben kan sägas fått genomgå en stor förändring. Dock så är Arsenal bättre nu under Mikel Arteta jämfört med hur de var tidigare i säsongen. De är bättre i form av att de inte längre släpper in lika många mål som de gjorde tidigare under Emery och Ljungberg.

Mikel Artetas Arsenal har tidigare mött Chelsea två gånger i Premier League säsongen och den ena slutade som en 2-1-vinst till Chelsea och den andra slutade som oavgjord. Den som slutade som oavgjord spelade Arsenal på bortaplan. Arsenal var vid den tiden inte på den nivå de är idag. Idag har de visat sig vinna mot lag som Liverpool och Manchester City, så det finns en hel del att förvänta sig från dem.

I de två senaste matcherna var det Chelsea som hade mest i bollinnehav. Arsenal har dock Aubameyang som är otroligt farlig på kontringar.

Vi tror att båda lagen kommer att vara väldigt försiktiga.

Vi tror att matchen slutar som oavgjort till oddset 3.40 på Bet365

  • Tips:  Oavgjort
  • Odds: 3.40 på Bet365 (hämtat kl.14:38, 31/7-2020)

Fotbollsquiz

Quiz: Kan du namnge de 30 högst värderade spelarna i La Liga?
Quiz: Kan du namnge de 30 högst värderade spelarna i La Liga?
Testa dina kunskaper och ditt minne i detta fotbollsquiz! …
News icon16 juni, 2020
Author iconEmil Sandberg
Quiz: Minns du Sveriges trupp till EM 2016?
Quiz: Minns du Sveriges trupp till EM 2016?
Sverige har kvalificerat sig till EM 2020. Vi firar avancemanget genom att testa ert minne. Hur många spelare kommer ni ihåg från Sveriges senaste EM-trupp, år 2016?& …
News icon18 november, 2020
Author iconEmil Sandberg
Quiz: Alla spelare Janne Andersson använt sig av i tävling
Quiz: Alla spelare Janne Andersson använt sig av i tävling
Våren 2016 offentliggjordes det att Janne Andersson skulle bli Sveriges näste förbundskapten efter Erik Hamrén, i ett skifte som var fastställt att ske efter EM 2016 …
News icon13 november, 2020
Author iconEmil Sandberg