Speltips: Allsvenskan 18/8

Omgång 18 av årets upplaga av Allsvenska är redan igång då Sirius – Dalkurd bjöd på en rafflande match igår. Under helgen här spelas ytterligare fyra matcher, en idag och tre på söndag. Vi kommer titta lite närmare på dessa matcher och göra en kupong utav dem.

1. Malmö FF – Trelleborgs FF

Efter det snöpliga uttåget i Champions League kvalet mot ungerska Videoton så hamnar allt kvarliggande fokus på Allsvenskan. Ser man till positionen så kan det behövas då man i skrivande stund ligger på en 6:e plats med hela 11 poäng upp till ledande AIK.

Skadeläget ser okej ut och beroende på vilka som känner sig slitna efter kvalet så kan Malmö ställa upp en stark elva när man tar emot Trelleborg på hemmaplan. Bortalaget har efter Dalkurds livsviktiga seger igår halkat ner till jumboplatsen i tabellen och man har 4 poäng upp till säker mark. I brist på eget spel och bortaplan så är man kraftigt underdog i denna matchen. Malmö kommer äga boll och Trelleborg kommer ligga lågt och vänta på rätt läge.

Om Malmö inte får hål på Trelleborg tidigt kan det bli en knapp seger och oddset på under 2,5 mål för hemmalaget ger generösa 2,00 i odds vilket kommer spelas.

Matchstart: 16.00
Plats: Swedbank Arena, Malmö
Liga: Allsvenskan
Speltips: Malmö FF under 2,5 mål i matchen
Odds: 2,00

2. Elfsborg – Norrköping

Kupongens andra match är söndagens uppgörelse mellan Elfsborg – Norrköping. De båda kostgräslagen(inget konstigt år 2018) som i grund och botten har samma fotbollsfilosofi och tänk kommer till detta möte med lite olika förutsättningar. Den forna toppklubben från Borås har de senaste åren tappat allt mer mark till toppklubbarna. Man ligger i skrivande stunf på en 13:e plats med bara 4 poäng ner till nerflyttningsstrecket.

Bortalaget har gått desto bättre och befinner sig på en 4:e plats med 7 poäng upp till AIK. Spelet har sett bra ut och man har inte gett upp SM-bucklan än. Tittar man på både formen och kvaliten så ska Norrköping ta detta, men Elfsborg kämpar lite för sin överlevnad och en tuff kamp är att vänta. Oddset på kryss eller bortaseger ger generösa 1,45 i odds och tas med glädje.

Matchstart: 15.00
Plats: Borås Arena
Liga: Allsvenskan
Speltips: X2
Odds: 1,45

3. GIF Sundsvall – Häcken

Kupongens sista match är den mellan GIF Sundsvall – Häcken. Denna match spelas även på söndag. Det är en match mellan 8:an och 9:an i tabellen. Med 25 respektive 26 poäng har man 6-7 poäng upp till Europaplatserna och det är mycket kvar att spela om.

Sundsvall har gjort det oerhört bra den här säsongen och har imponerat på dem flesta. Häcken har kommit lite på slutet här och blir farliga sista delen av säsongen. Med en namnkunnigt lag och en uppåtstigande form så ser jag dem som favoriter i den här matchen. Efter 5-0 förnedringen av Djurgården kan nog ingen klandra mig. Oddset på en rak 2:a ger 2,10 och komer spelas.

Matchstart: 15.00
Plats: NP3 Arena, Sundsvall
Liga: Allsvenskan
Speltips: 2
Odds: 2,10

Det sammanlagda oddset för den här allsvenska trippeln blir således 6,10.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]