Premier League: Tottenham - Everton 13/9

Tottenham - Everton

Igår satte Premier League säsongen 2020/2021 äntligen igång och med flertalet grymma matcher däribland 4-3 bataljen mellan Liverpool – Leeds så är förväntningarna höga på söndagens matcher. En av matcherna som vi ska ta en liten närmare titt på är Tottenham – Everton. Nedanför medföljer sedvanlig matchrapport, analyser samt förhandstipp.

Trolig laguppställning Tottenham:

Lloris

Aurier Sanchez Alderweireld Davies

Moura Lo Celso Ndombele Alli Son

Kane

 

Trolig laguppställning Everton:

Pickford

Coleman Mina Keane Digne

Rodriguez Allan Doucoure Sigurdsson Richarlison

Calvert-Lewis

Kan ett nykomponerat Everton störa Tottenham?

Ja det har varit ett minst sagt hektiskt transferfönster om man heter Everton. Laget från de blå delarna av Liverpool har gjort en rejäl satsning under Carlo Anchelotti till denna säsong. Med värvningar av meriterade brasilianska mittfältaren Allan(Napoli), James(Bayern Munchen) samt Doucoure(Watford) har man spetsat till truppen avsevärt.

En redan bra trupp blev ännu bättre under sommaren och tillsammans med Chelsea är man hittils inofficiella vinnare utav årets tranfserfönster. Alla tre värvningar kommer tillföra laget oerhört mycket och förväntningarna på Everton är nu skyhöga. Efter ett näst intill floppår ifjol där man slutade 11:a i tabellen så hoppas man att 2020/2021 kommer sluta helt annorlunda.

Om bortalaget har värvat massor så kan man inte beskylla hemmalaget för liknande. Som vanligt har de varit gnäll från chefen Mourinho i Tottenham om hans tighta budget. Att inte kunna handla lika mycket som andra konkurrerande lag i ligan är givetvis frustrerande även om Tottenham har ett väldigt slagkraftigt lag som det är. Är alla friska så förfogar den gode Mourinho över en väldigt bra trupp och är i de flesta matcher favoriter.

Att just Tottenham – Everton möts i första omgången är extra intressant då lagen inför starten kommer räknas vara involverade i racet om placeringarna bakom de tre, fyra bästa. Så med andra ord kommer detta första möte visa lite var lagen står inledningsvis på säsongen. Att plocka ut startelvor med så mycket nytt material samt bristen på försäsongsmatcher gör det extra svårt. Oavsett vilka lag som ställs på plan idag så kommer detta bli en högintressant match.

 

Speltips & Odds:

Som vi nämnde tidigare så är det oerhört svårt att sätta en tydlig fingervisning åt vilket håll de här lutar åt med alla nya variablar. Då det ofta brukar bli fartfyllda matcher lagen emellan, chanser som byts med varandra och två lag som är skottvilliga så känns ett spel på skott på mål väldigt intressant. Oddset på att Everton lyckas med över 3,5 skott på mål över 90 minuter ger finfina oddset 2,00 och känns högst spelvärt och kommer därmed ryggas.

Speltips: Everton över 3,5 skott på mål i matchen

Odds: 2,00(Bet365)

fotbollsquiz

Quiz: Allsvenskan 2022 – Frågor & svar
Quiz: Allsvenskan 2022 - Frågor & svar
Hur bra koll har ni på Allsvenskan 2022? Testa vårt quiz! …
18 april, 2022 | Emil Sandberg
Quiz: Fotbolls-VM 2022 i Qatar
Quiz: Fotbolls-VM 2022 i Qatar
VM i Qatar närmar sig. Passa på att ladda upp inför matcherna med ett quiz om VM 2022! …
22 mars, 2022 | Emil Sandberg
Quiz: Frågor om Zlatan Ibrahimovic
Quiz: Frågor om Zlatan Ibrahimovic
Hur bra koll har du på Zlatan Ibrahimovic? Testa dig själv i ett quiz med frågor bara om "Ibra".
4 februari, 2022 | Emil Sandberg