Semifinaler i SHL – Speltips & odds

I SHL 2018/19 har nu lagen blivit klara för semifinal. Här kommer vi hjälpa dig med speltips, samt vilka odds vi kommer spela på under dessa matcher. Matcherna kommer stå mellan Djurgården – Färjestad och Luleå – Frölunda.

Med andra ord så kommer vi tippa fram vilka ishockeylag som vi tror kommer att nå SM-finalen som väntar. Vi kommer inte betta på separata matcher under matchserien, utan försöka istället ta fram den totala vinnaren efter maximalt sju matcher.

Dessutom kommer vi tipsa om en sida som har riktigt bra odds för SHL slutspelet. Läs vidare för att hitta alla våra odds tips.

Odds tips i SHL

Förutsättningarna för att våra speltips i SHL slutspelet ska gå in är att rätt lag vinner den matchserie man hamnat i. Här nedanför ger vi dig våra analyser och tips för de två semifinaler som finns inför den stundande SM-finalen 2019.

Djurgårdens IF – Färjestads BK

De semifinalmatcher som är först ut i SHL slutspelet kommer att spelas mellan Djurgården – Luleå. Detta är två lag som verkligen ser ut att hittat formen under slutspelet. Där har man redan klarat sitt första mål att gå från kvartsfinalerna vidare till semifinal.

Djurgården lyckades med att slå ut Skellefteå AIK, samtidigt som Färjestad rådde på HV71 med 4-3 efter den sjunde och sista matchen.

Båda dessa lagen slutade även topp 4 av grundserien. Vilket är en stark indikation på att båda lagen har haft lyckade säsonger. Däremot tror vi att den temporära toppformen ligger på Djurgårdens sida. Vi tycker att de såg mycket starka ut när man slog ut Skellefteå AIK. Dessutom har man lyckats att hålla heta målskyttar och nyckelspelare igång.

Färjestads BK hade å andra sidan stora problem med HV71. Vilket man inte borde haft med tanke på att HV71 gjort, i deras mått, en ganska dålig säsong.

Vi tror därför att det kommer bli det laget som har det högst odds inne hos Nordicbet som kommer att ta sig till final. Nämligen Djurgårdens IF.

  • Speltips: Djurgården vinner matchserien (går vidare till final)
  • Odds: 2.25
  • Bettingsida: NordicBet
  • Datum & tid för oddset: Den 5 april, kl. 11:00

Luleå HF – Frölunda Indians

I den andra semifinalen i SHL kommer spelas mellan Frölunda – Luleå. Även detta kommer bli en tight matchserie. Där har vi Luleå HF med grymt bra spelartrupp som slutade tvåa i grundserien. De ställs mot slutspels-skickliga Frölunda.

Mycket kommer nog handla om nyckelspelare under denna matchserie. Inte minst när det kommer till Frölundas Ryan Lasch, Joel Lundqvist, samt Simon Hjalmarsson som plockat massor av poäng under grundserien, samt mot Malmö Redhawks i deras kvartsfinal.

I Luleå HFs spelartrupp är det inte alls svårt att hitta stora stjärnor som kan föra laget från Norrbotten till en SM-final. Inte minst ligger stora tygnder på Jack Connolly som pumpat in poäng. Dessutom har man Niklas Olausson och Robin Kovacs som troligen kommer bli otroligt viktiga under semifinalen och den eventuellt stundande finalen.

Vi tror att Luleå kommer dra det längsta strået, men att det blir en jämn matchserie. Därför kommer vi tippa på ett exakt resultat i matchserien. Vi tror det kommer sluta med 4-2 till Luleås fördel.

  • Speltips: Luleå HF vinner matchserien med 4-2
  • Odds: 5.75
  • Bettingsida: Unibet
  • Datum & tid för oddset: Den 5 april, kl. 11:00

Finalen!

Vi tror med andra ord att det kommer stå mellan Luleå HF och Djurgårdens IF i finalen av SHL 2019. Frågan är hur mycket våra speltips på oddsen kommer att stämma med verkligheten.

Vi har inte valt att spela på de allra lägsta och säkraste oddsen som finns under semifinalerna. Istället har vi valt att vara lite våghalsiga med våra odds tips på SHL. Det finns mycket att vinna om du skulle rygga våra speltips.

Det är dock lite tråkigt att veta att SHL säsongen snart är slut. Däremot finns det mycket av annan ishockey att se framemot. Inte minst så har vi slutspel för NHL, men även ishockey VM 2019. Du kan redan nu läsa vår guide om hockey VM 2019 – streams, spelschema & grupper. Det kan vara plåster på såren när nu SHL lider mot sitt slut.