Ryssland - Sverige: Inför matchen, startelvor & speltips

Ryssland möter Sverige ikväll, i en match som är av oerhört stor betydelse för om vi ska kunna vinna gruppen. Läs allt inför matchen här, från troliga startelvor till speltips.

Trolig laguppställning, Ryssland

Lunev
Fernandes – Neustädter – Dzhikiya – Kudryashov
Zobnin – Gazinskiy – Kuzyaev
Cheryshev – Golovin
Dzyuba

Trolig laguppställning. Sverige

Olsen
Lustig – Lindelöf – Granqvist – Augustinsson
Claesson – Seb Larsson – G. Svensson – Forsberg
Berg – Thelin

  • Match: Ryssland – Sverige, Division B i Nations League (grupp 2)
  • Datum & tid: Torsdag den 11 oktober, 21:45
  • Arena: Kaliningrad Stadion

Vill du streama Ryssland – Sverige? In och läs hur du gör via länken.

Sverige föll snöpligt mot Turkiet

Sveriges start på Nations League såg ut att bli bra, då vi ledde med 2-0 mot Turkiet i halvtid efter mål av Isaac Kiese Thelin och Viktor Claesson. I inledningen av andra halvlek kunde Hakan Calhanoglu dock reducera för Turkiet, men klockan tickade och det såg inte ut att bli mer än så.

Slutet av matchen blev dock en mardröm för Sverige. Emre Akbaba kvitterade till 2-2 i minut 88, och de svenskar som såg ledsna ut blev inte mycket gladare när Akbaba sköt in ett segermål för turkarna bara några minuter senare.

Några dagar före Sveriges match mot Turkiet hade Turkiet förlorat mot Ryssland, och både Turkiet och Ryssland står nu alltså på 3 poäng medan Sverige ännu är tomhänta. Vinner Sverige mot Ryssland har alla tre lag 3 poäng på 2 spelade matcher vardera. Då har vi en riktig rysarhöst framför oss.

Tabellen

Ekdal och Jansson har blivit pappor

I Sveriges landslag spelar två ryskbekantingar. Andreas Granqvist tillbringade många år i FK Krasnodar och var där lagkapten, och Viktor Claesson spelar i Krasnodar än idag.

Sverige kommer till matchen utan Albin Ekdal och Pontus Jansson, som båda blivit pappor i dagarna och därför väljer att stå över matchen. Gustav Svensson väntas ersätta Ekdal i startelvan medan Janssons plats i truppen tas av Sotirios Papagiannopoulos.

Papagiannopoulos har inte fått den start han önskat på sin tid i FC Köpenhamn. Speltiden har varit liten och när han fick chansen från start mot Bordeaux förra veckan svarade han med att orsaka en straff.

Rysslands legendariske målvakt Igor Akinfeev beslutade sig nyligen för att lägga av i landslaget, och Andrey Lunev vaktar kassen framöver.

Speltips

En på förhand jämn och svårtippad match. Både Ryssland och Sverige skrällde i VM, då man trots avsaknad av världsspelare lyckades ta sig till kvartsfinal.

Både Ryssland och Sverige är välorganiserade och sammansvetsade lag, med få spelare som sticker ut i mängden.

Emil Forsberg kommer i bättre form än på länge. Han har fått hålla sig frisk under en längre period och fått möjligheten att glänsa, göra mål och assist från sin position som 10:a i RB Leipzig. Hans agent har gått ut i media och sagt att han måste få en friare och mer offensiv roll också i landslaget, och även om Janne kanske inte ändrar Forsbergs position eller uppgifter så står det i alla fall klart att spetsspelaren kommer i gott slag.

Vi har svårt att skilja de här två lagen åt, men när vi ser oddsen vet vi vad vi ska spela. Ett spel på Sverige betalar klart mer och känns för oss därför klart mer spelvärt. Vi spelar den raka 2:an till oddset 3.75 gånger pengarna på Bet365.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]