Real Madrid - Atletico Madrid: Super Cup final

Då var det dags för UEFA:s Supercupfinal – en förrätt till den europeiska toppfotbollens start. Supercupen är ett relativt nytt inslag i fotbollens värld där vinnarna i Champions League och vinnarna i Europa League möts. Supercupen har kanske inte hittils prioriterats av de respektive finallagen även om det är en titel.

Seriestarten ligger runt hörnet och man vill inte få några onödiga skador och liknande. Mål kommer de bjudas på men det kommer inte spelas som att det vore på liv och död.

  • Avspark: 21.00
  • Plats: A Le Coq Arena, Tallinn
  • Liga: UEFA Super Cup Final
  • Live stream: bet365

Inför matchen

Årets upplaga av Supercup-finalen kommer inte bara vara ett helspanskt möte utan även ett derby. De regerande (3 år i rad) Champions League mästarna Real Madrid kommer ställas mot de regerande Europa League mästarna Atletico Madrid. Som vanligt snackas det om storebror mot lillebror och så kommert det nog alltid vara. Matchen kommer att spelas i Tallinn, Estland av alla ställen. Arenan heter A Le Coq Arena vilket också är nationalarenan. Kapaciteten på 10.300 är lite talande om hur stor betydelse matchen har.

Real Madrid

Champions League mästarna Real Madrid har haft en turbulent sommar där två av klubbens största ikoner geno tiderna lämnat laget. Att både talismanen Ronaldo och tränare Zidane lämnat kommer märkas och konstigt vore annars. Julen Lopeteguis intåg har dock sett ut att ha positiva effekter på den nuvarande truppen. En ny frisk fläkt. Spelet på försäsongen har sett bra ut och man har spelat med mycket fart och energi.

Inför matchen har man Modric borta som inte riktigt är redo för 90 min efter ett slitsamt VM. Även nyförvärvet Álvaro Odriozola från Real Sociedad kommer vara borta efter en lättare skada. Det ska även bli spännande att se vilken som kommer vara nummer ett mellan stolparna nu när man värvat in Thibaut Courtois från Chelsea.

Trolig startelva Real Madrid:

Navas
Carvajal Varane Ramos Marcelo
Isco Casemiro Kroos
Bale Benzema Asensio

supercup final 2018

Atletico Madrid

Den polkafärgade lillebroren Atletico Madrid har till skillnad från storebror fått behålla sin tränare och sin superstjärna Griezmann efter en del snack. Även andra grundpelare som Godin, och Oblak har stannat och man har kryddat detta med spelare som Lemar, Arias och Kalinic. Torres, Gabi och Gameiro har lämnat. Diego Simione kommer som vanligt förfoga öven en trupp som innehåller diciplin, kvalite och som bygger på lojalitet och en typisk osjälviskhet där laget alltid går före laget.

Det är just den mentaliteten som tagit Atletico Madrid till de höjder dem nått de senaste 6-7 åren. Det har sett lite knackigt ut på försäsongen och laget behöver spelas in mer. Ikväll är det säsongens första tävlingsmatch och det kommer givetvis höja kvaliten indirekt. Laget är intakt och man förväntas kunna starta med bästa möjliga elva.

Du kommer kunna live streama La Liga och båda dessa lag inne hos Strive eller hos bet365 senare i höst.

Trolig startelva Atletico Madrid:

Oblak
Juanfran, Godin, Gimenez, Filipe Luis
Koke, Rodri, Saúl, Lemar
Costa, Griezmann

Matchen

Som sagt så är detta årets första tävlingsmatch och ett derby är alltid ett derby. Båda lagen vill vinna per automatik när man möter varandra men givetsvis vill man även passa på att fylla upp trofeskåpet. Jag tror vi kommer se en tempofylld match där de vitklädda marängerna kommer ha mycket bollinnehav medan Atletico kommer ligga diciplinerat och vänta på sina lägen. Med tanke på formen så tror jag att Real Madrid kommer ta hem detta. Ett spel på en rak 1:a ger oddset 2,40 vilket kommer spelas.


Speltips: Real Madrid
Odds: 2,40

Bettingsida: bet365

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]