Premier League 11/11: Manchester City - Manchester United

Som vi tidigare nämnt så har vi en fullspäckad fotbollssöndag framför oss med massor av godbitar. Men den tveklöst största matchen idag är den mellan Manchester City – Manchester United. Nedanför kommer aktuella odds, analyser samt ett förhandstipp.

Avspark: 17.30
Plats: Ethiad Stadium
Liga: Premier League
Speltips: Manchester United över 2,5 skott på mål
Odds: 1,90

Manchester City

Well well well, va ska man säga om de här laget och den här tränaren som inte redan sagts? Jag kommer ihåg det där transfertiden rätt väl. Storklubbarna Manchester United, Manchester City och Liverpool var alla på jakt efter en långsiktig lösning på tränarposten. Det fanns en del stora namn ”lediga” bland dessa fanns Mourinho, Klopp och Mourinho. Vi vet alla hur de fördelades och vi vet alla hur vi idag kan summera utfallet.

Att Manchester City lyckades få visionären, perfektionisten som står för dagens moderna fotboll är den tveklöst viktigaste händelsen för klubben på decennier. Men en noggranhet och nästan en besatthet har Pep gjort City till en maskin. Truppen är enorm, truppen är talangfull och alla vet sin uppgift. Dagens Manchester City är näst intill oslagbara och man är numera klubben alla har som riktmärke i världens bästa liga. Man leder Premier League på 29 poäng efter 11 omgångar, man har vunnit nio matcher och kryssat två med en målskillnad på 33-4(!).

Sedan krysset borta mot Liverpool i ligan har man sex raka segrar i alla turneringar med en målskillnad på 23-1. Det är smått otroliga siffror och detta görs dag in och dag ut 365 dagar om året med Pep Guardiola. Man kommer givetvis gälla som klara favoriter i Manchesterderbyt idag och man har en frisk trupp till sitt förfogande.

Möjlig startelva Manchester City:

Ederson
Walker Stones Laporte Mendy
B. Silva Fernandinho D. Silva
Sterling Aguero Sane

Manchester United

Som vi nämnde tidigare så kunde saker ha sett annorlunda ut, framförallt för Manchester United. Efter Fergusons tid så hade man hunnit arbeta av både David Moyes och Van Gaalen. Man väntade nu på att äntligen hitta den rätta ersättaren till den bästa tränaren genom alla tider. Storhetstiden som man haft under så lång tid kunde synas på horisonten igen. Hoppet fanns och även alternativen fanns.

Men det blev inte Klopp som många ville haft, det blev inte filosofen Guardiola, det blev den cyniske portuguisen istället. Men en fotboll från tidigt 2000-tal och med meriter som också haft ett best före datum kände sig nog inte så många fans entusiastiska över den nytillkomne tränaren. Trots man spenderat stora summor på spelare så har Manchester United med sitt tredje under Mourinho i princip inte kommit någonstans.

Bortsett från en Europa League titel så har resultaten uteblivit och spelet är i många stunder fruktansvärt att se på. Tålamodet med Mourinho är sen länge borta hos fansen och nästa säsong har man nog en annan tränare. Manchester United ska inte vara underdogs mot ”högljudda lillebror” men år 2018 så är man det. Efter 11 omgångar är man redan 9 poäng efter rivalen och ska man ha en realistisk chans på titeln måste man vinna här idag. Formen är rätt bra hos United och laget förutom Lukaku är intakt och en stark och defensiv elva är att räkna med

Möjlig startelva Manchester United:

De Gea
Young Smalling Lindelöf Shaw
Matic Pogba Herrera
Martial Sanchez Mata

Matchbild

Ett defensivt lagt lag möter ett offensivt lagt lag på bortaplan, matchbilden känns rätt klar på förhand. Manchester City kommer vara bollförande och United kommer ligga på kontringar. Detta är ett derby med mycket känslor så de kommer bjudas på chansen och mycket kamp. Oddset på att Manchester United har över 2,5 skott på mål ger oddset 1,90 vilket kommer ryggas.