Premier League 16/12: Liverpool - Manchester United

Ja då var vi framme vid årets höjdpunkt i Premier League. De två största och mest framgångsrikaste klubbarna i världens bästa liga ska gör upp idag. Det är en rivalitet som går långt tillbaka i tiden. En rivalitet som ligger djupt rotad hos de respektive supportrarna. Liverpool låg länge som Englands nummer ett efter sina glansdagar med Ian Rush och co. Men dagen då en viss skotte skrev på för Manchester United skulle mycket till att förändras.

Sakta men säkert arbetade man sig ikapp Liverpool och de senaste decennierna har gått om som Englands mest framgångsrika klubb. Matcherna mellan de här lagen blir aldrig trevliga, man gillar helt enkelt inte varandra och de märks både på och utanför plan. Historiken, framgångarna och det geografiska avståndet klubbarna emellan gör den här matchen till en fantastisk tillställning med en makalös inramning, särskilt på Anfield. Jag tror jag talar för alla fotbollsälskare där ute när jag säger att de här ska bli fantastiskt kul.

Avspark: 17.00
Plats: Anfield, Liverpool
Liga: Premier League
Speltips: x2
Odds: 2,40

Liverpool

Det har varit en bra vecka för Liverpool. Först tog man ledningen i Premier League med hjälp av att Chelsea kunde besegra Manchester City på hemmaplan. Efter det vann man måstematchen hemma mot Napoli i Champions League vilket gav dem fortsatt liv i turneringen. Nu väntar värsta rivalen Manchester United i ligan. När City vann igår mot Everton så tog man tillbaka ledningen så allt annat än en vinst idag är en förlust för hemmalaget.

Sett till form och kvalite ska man vara klara favoriter men just de här matcherna tenderar att inte alltid få de mest logiska utfallet. Som sagt så är det mycket känslor och historia lagen emellan och rätt inställning kan räcka långt. Truppen ser ut som väntat för Klopp och han kommer med största sannolikhet forma en liknande elva som den som slog Napoli för fem dagar sen.

Möjlig startelva Liverpool:(4-3-3)

Alisson
Milner Lovren Van Dijk Robertson
Henderson Keita Wijnaldum
Salah Firminho Mane

Manchester United

Som vanligt så stormar de kring Mourinho i princip vart han än är. Normalt sett så är det inget som historiskt förknippats med Manchester United. Men de senaste 4-5 säsongerna har klubben varit i rejält blåsväder med tränare, spelare och ägare. Många inom klubben vill ha förändring och likaså bland supportrarna. Med största sannolikhet har Mourinho sex månader kvar i klubben och det gäller att rädda säsongen för United.

Man ligger i skrivande stund på en 6:e plats i ligan, hela åtta poäng upp till en Champions League plats och18(!) poäng upp till serieldande Manchester City. Varken spelare eller tränare har presterat, med en enorm budget hade man kunnat göra så otroligt mycket mer och besvikelsen hos supportrarna är stor. Den här matchen är inte bara viktig i kampen om en 4:e plats utan den är minst lika viktig i kampen om status lagen emellan.

United har haft det extremt tufft på Anfield de senaste säsongerna och det kommer krävas en perfekt insats om man ska ta med sig tre poäng hem till Manchester.

Möjlig startelva Manchester United: (4-2-3-1)

De Gea
Valencia Bailly Jones Young
Pogba Matic Fellaini
Rashford Lukaku Martial

Matchen

Som vi sett de senaste mötena på Anfield så kommer United med största sannolikhet backa hem och spela oerhört taktiskt och hoppas på minst en poäng. Liverpool kommer dominera bollinnehavet och chanserna. De Gea kommer som vanligt vara talismanen för United. Står han på huvudet som han har en tendens att göra mer ofta än sällan så har United en chans. Vi kör helt enkelt på ett x2 i matchen till 2,40 i odds.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]