Premier League 11/11: Chelsea - Everton

Då var det söndag och med den en fullspäckad fotbollsdag med massvis med matcher runt om i Europa. Vi ska titta lite närmare på matchen mellan Chelsea – Everton i Premier League där vi idag med fyra matcher på schemat ska fullborda omgång 12. Vi kommer i sedvanlig ordning analysera matchen och komma med förhandstipp samt aktuella odds.

Avspark: 15.15
Plats: Stamford Bridge
Liga: Premier League
Speltips: Everton, handicap +2
Odds: 1,70

Chelsea

The Blues är obesegrade i ligan såhär långt med åtta vinster och tre kryss, faktum är att man är obesegrade totalt sett under hela året och dessutom är man enda laget i Europas toppligor som är obesegrat. Detta till trots ligger man ”bara” på en 2:a plats i tabellen efter suveränen Manchester City. Sarri har verkligen satt sin stämpel på laget tidigt och de har gått förvånandsvärt snabbt. En vacker och effektiv fotboll tillämpas på Stamford Bridge under Sarris ledning och laget lyser av självförtroende.

Man kommer senast från en seger i Champions League borta mot Bate Barisov och senaste matchen i ligan vann man hemma mot Crystal Palace. Formen är god och skadesituationen ser bra ut för Chelsea och man kan mönstra en star elva till dagens tuffa match mot Everton.

Möjlig startelva Chelsea:

Arrizabalaga
Azpilicueta Rudiger Luiz Alonso
Kante Jorginho Barkley
Pedro Morata Hazard

Everton

Även de andra blåa laget, laget från Liverpool har också startat säsongen bra. Visserligen har man gjort stora investeringar både på tränarsidan och spelarsidan som gör att man förväntar sig resultat men hittils så lovar de ännu mer. Starten var lite knackig men allt eftersom säsongen rullat på så har man stabilt byggt upp en långvarig form.

Nya brassen Richarlison har varit en bra injektion som tillsammans med Gylfi står för de kreativa hos The Toffies. Man ligger i skrivande stund på en 9:e plats i tabellen med 18 inspelade poäng. Man kommer från en fin insats senast hemma mot Brighton där man tidigt i andra halvlek gjorde rycket. Truppen är hel och intakt och man kan även här mönstra en stark elva.

Möjlig starteva Everton:

Pickford
Coleman Zouma Keane Digne
Gueye Gomes
Walcott Sigurdsson Bernard
Richarlison

Matchbild

Det här kommer med all sannolikhet bli en jämn tillställning. Ja Chelsea spelar på hemmaplan och är obesegrade men Everton har ett talangfullt lag och även dem har en god form. Spelövertag kommer Chelsea ha medan Everton som är starka på fasta kommer utnyttja det till fullo. Oddset på Everton +2 ger 1,72 vilket kommer spelas!