Premier League 20/10: West Ham -Tottenham

Vi fortsätter med Premier League och nedanför kommer vi analysera och komma med förhandstipp tillsammans med odds gällande det heta Londonderbyt mellan West Ham United – Tottenham Hotspurs.

Avspark: 16:00
Plats: Olympiastadion, London
Liga: Premier League
Speltips: Tottenham över 5,5 hörnor
Odds: 2,00

West Ham

Efter att ha startat säsongen med fem raka förluster så har man nu turned a corner som dem säger på öarna. Visserligen hade man en dålig dag på jobbet senast mot Brighton där man förlorade med 1-0. Men innan dess hade man slagit både Everton och Manchester United på övertygande sätt samt tagit poäng av stekheta Chelsea. Så formen är uppåtstigande för The Hammers och idag står man återigen inför en tuff uppgift i ännu ett Londonderby när Tottenham står för motståndet.

Med flera dyra värvningar så var det många fans som hade höga förhoppningar på Pelligrinis lag inför säsongen. Med en krisartad inledning var det många som var oroliga och även om det är långt ifrån bra så är iallafall läget stabiliserat. Nyanserna av ett modernare och mer kreativt tänk lyser stundtals igenom det ”nya” West Ham och det finns mycket intressant att jobba med. Felipe Anderson och Arnautovic på topp ser ut att kunna ge West Ham goda möjligheter om en hyfsad placering redan under Pelligrinis första år.

Ett derby är alltid ett derby och just derbyn passar West Hams identitet rätt bra då man alltid varit ett fysiskt starkt lag med mycket karaktär vilket är viktiga egenskaper att ha i ett derby. Bortalaget kommer vara favoriter men detta kommer bli en jämn match.

Möjlig startelva West Ham:

Fabianski
Zabaleta Balbuena Diop Masuaku
Yarmolenko Noble Rice Obiang Anderson
Arnautovic

Tottenham

Pochettinos mannar har startat säsongen på ett bra sätt. Inte 110% övertygande och där finns utrymme för förbättring. Avsaknaden av spelmotorn Eriksen är tydlig särskilt då man inte har en tydlig ersättare i laget. Man ligger på en 5:e plats i ligan med sex vinster och två förluster. Det är visserligen bara två poäng upp till den ledande trion men redan nu gäller det att inte tappa allt för mycket mark mot de övriga topplagen. Dagens match är viktig för vid poängtapp så är man med största sannolikhet redan fem poäng bakom serieledarna.

Kvaliten i laget är enorm och har man bara alla friska så är man fortfarande en utmanare om titeln och det här blir ett ypperligt tillfälle att visa just detta. Talismanen Kane kommer spela en stor roll som så många gånger förr och det är just han West Ham måste sätta stopp förr. Man har även rejält med sparkapital i Alli som knappt spelat i säsongsinledningen pga skador och form. Men denna är med största sannolikhet på bänken till att börja med

Möjlig startelva Tottenham:

Lloris
Trippier Alderweireld Sanchez Rose
Dembele Dier Winks
Moura Kane Son

Matchbild

Med största sannolikhet kommer detta bli en öppen match med chanser åt båda håll. Tottenham kommer vara det bollförande laget och diktera tempot men West Ham kan sätta en hög press och försöka få matchen till mycket kamp och vilja. Fasta situationer kommer ha stor betydelse då båda lagen är vassa där. Bortalaget är ett hörnglatt gäng och oddset på över 5,5 hörnor i matchen för dem är generösa 2,00 och kommer spelas.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]