Porto - Liverpool: Speltips & Odds från Champions League

Onsdagen bjuder oss fotbollsälskare på två nya matcher i åttondelsfinalerna av Champions League. Porto – Liverpool är en väldigt spännande duell där man egentligen kan se båda lagen som vinnare. För den allmäna publiken som är mer bekanta med Liverpool så ser man givetvis dem som klara favoriter.

Visst skulle även vi påstå att Liverpool är favoriter i detta dubbelmöte men Porto skall absolut inte underskattas! Vi kommer nedanför att analysera matchen och komma med ett förhandstipp.

Hemmalaget Porto har gjort en bra säsong fram tills nu. Man leder ligan och man har avancerat till de 16 bästa i Champions League. Men även om de hittils sett bra ut så betyder det ingenting om man inte presterar när det gäller. För i ligan leder man visserligen men det är enbart med två poängs marginal till Benfica och Sporting på delad 2:a plats.

Det är nu man måste spela som bäst, både i ligan och Champions League. Lottningen som sådan tror jag ändå Porto är hyfsat nöjda med. Visst är Liverpool ett hyperfarligt lag med många vapen men där finns väldigt många brister också. Summeringsvis så kunde man stött på klart värre hinder i åttondelsfinalen. Hemma är man dessutom väldigt starka och de brukar koka på Estadio de Dragao. Man kommer från en bekväm 4-0 seger borta mot Chaves i ligan och formen är stigande.

Liverpool har också stått för en stabil säsong hittils där man ligger på en 3:e plats i ligan med 54 poäng på 27 matcher. Klopp har som vanligt satt en offensiv prägel på sitt lag. Likt när han var i Dortmund så är det högt tempo, snabba omställningar och en explosiv offensiv som kännetecknar dagens Liverpool. Man har förlorat Coutinho och nu lånade man ut Sturridge till West Bromwich. Detta till trots så har man en otrolig offensiv med Mane, Firminho och Salah.

Den sistnämnde(antagligen årets spelare) har haft en sagolik säsong och har stått för 22 fullträffar efter 27 omgångar. Med Coutinho borta han har övertagit rollen som frälsare på Anfield. I Champions League har det också gått bra och man gillar sina chanser i detta dubbelmöte. Då man har fördelen av att avsluta hemma är ett bra resultat ikväll oerhört viktigt. Båda lagen ser ut att kunna mönstra sina bästa startelvor då skadeläget ser rätt bra ut.

Möjlig startelva Porto

Jose Sa
Pereira Reyes Flipe Telles
Corona Herrera Oliveira Otavio
Marega Soares

Möjlig startelva Liverpool

Karius
A-Arnold Matip Van Dijk Robertson
Wijnaldum Can Oxlade-Chamberlain
Mane Firmino Salah

Detta kommer bli ett ordentligt test för Liverpool även om man är favoriter enligt spelbolag och experter. Estadio de Dragao är ett svårt ställe att komma till. Man kommer spela mot 12 spelare då publiken oftast lyfter fram sitt lag. Jag tror på en jämn matchbild där Liverpool gärna sticker iväg på sin sylvassa kontringar. Klopp brukar släppa sin trio längst fram lös och att skapa oreda i försvar är deras specialite. Ett spännande spel är att Liverpool gör mål i båda halvlekarna till oddset 3,00. Liverpool vaskar alltid fram målchanser och detta oddset är verkligen spelvärt och kommer därför ryggas.

Spel: Liverpool gör mål i båda halvlekarna

Odds: 3,00

Avspark: 20.45
Arena: Estadio de Dragao

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]