Pittsburgh Penguins - Washington Capitals: Odds & speltips

Alexander Ovechkin mot Sidney Crosby, två av de största rivalerna i hela NHL. 2009 slog Pittsburgh ut Washington i slutspelet, sedan gick Crosby hela vägen och vann Stanley Cup, samma sak upprepades förra säsongen. I år kan vara Ovechkins chans till upprättelse, med ett jämnare och bättre lag än någonsin siktar de givetvis på att gå hela vägen.

Capitals är ett av de lagen som har lägst odds på att ta hem Stanley Cup titeln. De vann President Trophy, laget som tog flest poäng i grundserien, ganska överlägset och laget har aldrig sett bättre ut. Washington har även hemmafördel i matchserien och något som med all säkerhet kommer ha stor betydelse.

Nicklas Bäckström, Marcus Johansson, TJ Oshie och Justin Williams är de spelare som var hetast under den första slutspelsrundan. Samtliga av dessa fyra spelare har gjort fem eller fler poäng och har en positiv +/- statistik. Men för att laget ska ha en bra chans mot Pittsburgh måste Ovechkin kliva fram ytterligare och det måste även Yvgeni Kuznetsov.

 

NHL odds & speltips

Ser vi till oddssättningen är det Washington som är favoriter. Även om det är mycket som talar för Capitals kommer detta bli den tuffaste matchserien för båda lagen. Oavsett vilket motstånd som väntar i de två finalerna. Pittsburgh har ungefär 2.05 i odds på att avancera till konferensfinal medans Washington har 1.80. På NHL betting är oddsen allt som oftast väldigt jämna och det är inget undantag i semifinalen.

Förutsättningar finns för att det ska bli en riktigt rolig matchserie för oss åskådare att följa. Och även att betta på om man känner för det. Efter att ha granskat formen, läget och förutsättningar i de båda lagen har vi på sportal valt att hålla med spelbolagen. Vi håller precis som dom Washinton som favoriter att vinna denna matchserien.

Speltips: Washington avancerar till konferensfinal
Odds: 1.80
Bäst odds: bet365

Bredden i Pittsburgh håller inte samma klass som i Washington men dom har en bättre spets. Dock är Kris Letang skadad och kan inte spela mer resten av säsongen för sitt Pittsburgh. Han har länge varit en av nyckelspelarna i det offensiva samt defensiva spelet. Washington har fyra kedjor som producerar och med framspelaren Nicklas Bäckström i sitt livs form har de ett powerplay som är otroligt svårstoppat.

Fem svenska forwards gör upp i semfinalen

Carl Hagelin och Patric Hörnqvist på Pittsburghs sida. Marcus Johansson, Nicklas Bäckström och André Burakovsky på Capitals sida. Fem spelare som alla är viktiga för sitt lag och det är alltid roligt att följa sina svenska hjältar i världens bästa hockeyliga.

Speedkulan Hagelin kan säkert röra om en del i grytan hos Capitalsförsvaret samt Hörnqvist som har samma roll som Tomas Holmström hade för Detroit under många år. Vi på sportal rekommenderar att du följer matchserien på en NHL stream eller på tv. Förvänta dig absoluta eliten i hockeyvärlden göra upp.