Pittsburgh Penguins - Columbus: Bettingtips på NHL slutspelet

Pittsburgh Penguins har chansen att avancera till semifinal i NHL slutspelet redan i natt. De har spelat fyra matcher mot ett underpresterande Columbus Blue Jackets och leder just nu med 3–1 i matcher. En vinst kommer alltså leda till att resultatet i matchserien blir till 4–1 och Penguins blir klart för konferenssemfinal.

Columbus har haft problem med att pricka formen, nyckelspelare har inte levererat och målvakten Sergei Bobrovski har inte alls nått upp till förväntningarna.

Eller så är det helt enkelt så att Pittsburgh helt enkelt är alldeles för bra. Stjärnorna Crosby och Malkin ser ut att ha lekstuga under vissa perioder.

Förutsättningar för de båda lagen i matchserien och vårt hockey speltips kan du läsa längre ned.

Pittsburgh goal NHL

Kan något lag stoppa de regerande mästarna?

Pittsburgh har gjort 16 mål på fyra matcher och deras offensiv har spelat en stor faktor i matcherna. Akilleshälen hos Penguins har varit deras defensiva spel som stundtals varit riktigt dåligt. Något som Columbus utnyttjat de senaste två matcherna.

Men Columbus försvarsspel har varit lika dåligt om inte sämre än sina motståndare. Medans deras mest offensiva spelare inte klivit fram och gjort vad som krävts.

Nyckelspelare fattas även i båda lagen. Backen Kris Letang saknas för Pittsburgh på grund av skada och kommer troligtvis inte återkomma mer denna säsongen. För Columbus del saknas rookiebacken Zach Werenski som fick en puck i ansiktet och han kommer inte heller tillbaka mer denna säsongen.

I ärlighetens namn är det inte mycket alls som talar för att Columbus ska kunna ta sig vidare från kvartsfinal. Medans allt talar för Pittsburgh Penguins.

Malkin hetast i Pittsburgh

Under hela sin proffskarriär har han stått i skuggan av sin lagkamrat Sidney Crosby. Något som inte verkar störa den stora spelskicklige ryssen alls. Men hittills i detta slutspel har han överglänst världens bästa hockeyspelare Sidney Crosby. Han har gjort makalösa åtta poäng på fyra matcher, två mål och sex målgivande passningar.

Målvakten Marc-André Fleury i Pittsburgh hade en tuff match senast men kommer med största sannolikhet att göra en bättre prestation i match fem. Han har stått samtliga matcher i slutspelet och är en given förstamålvakt.

Hade du tänkt oddsa på hockey och vill börja med ett säkert odds är denna matchserien för dig. Även om oddsen är relativt låga är det i våra ögon värt att spela på.

Speltips: Pittsburg kvalificerar sig
Odds: 1.30
Bäst odds: bet365

Malkin Pittsburgh NHL

Annan sevärd hockey i april

Stanley Cup slutspelet är i full gång och matcher spelas i princip varje dag. En matchserie att hålla ett extra öga på är den mellan New York Rangers och Montréal Canadiens. Där tror vi att Rangers kommer dra det längsta strået.

Finalen i SHL spelas just nu, och vi kan hjälpa dig att hitta Brynäs – HV71 stream online

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]