Pittsburgh - Nashville: Speltips på match två i Stanley Cup slutspelet

Pittsburgh vann första matchen med 5-3, orättvist enligt Nashvilles coach Peter Laviolette och vi är berädda att hålla med. Nashville vann skotten med 26-12 och dominerade fullstädnigt hela andra perioden. Men efter att släppt in tre mål i den inledande perioden av Stanley Cup finalen tog det för mycket energi att komma tillbaka.

Pittsburgh hade noll skott på mål i andra perioden. Det är första gången ett lag inte får till ett enda skott på en hel period i en Stanley Cup final sedan man började räkna skott 1957. Nashville imponerade på många sätt men Pittsburghs effektivitet var alldeles för överlägsen. De tog vara på sina chanser, det gjorde inte Nashville.

Pittsburgh - Nashville live stream och speltips

Speltips på Pittsburgh – Nashville match två

Pekka Rinne är revanschsugen. Han har varit slutspelets bästa målvakt fram tills första matchen i finalen där han släppte in fyra mål. Nashville-keepern är rutinerad och en dålig match kommer knappast få honom ur balans, framförallt inte i en Stanley Cup final. Han är dock inte den enda i Nashville som behöver vakna till. Filip Forsberg, Viktor Arvidsson och James Neal måste spela mycket bättre om laget ska ha en chans.

I Pittsburgh hoppas man hålla produktiviteten på samma nivå. Det spelar ingen roll om man har noll skott i andra perioden om man vinner matchen med 5-3. Sidney Crosby och Malkin ledde laget precis på det sättet som det är tänkt att de ska göra. Just nu är de båda de två bästa hockeyspelarna i världen utan tvekan.

Match två spelas på Pittsburghs hemmaplan återigen, den startar 02.00 natten till torsdag och går att följa hos viaplay. För att se Pittsburgh – Nashville via live stream krävs det att du har ett konto med sportabonnemang hos viaplay.

  • Vårt speltips: Vinst Nashville
  • Odds: 3.10
  • Spelbolag: bet365

Hörnqvist Pittsburgh live stream

Våra tankar kring matchen

Vi på sportal tror att vi kommer få se en annan matchbild än vad vi såg i match ett. Nashville kommer se till att täppa till från start för att undvika ett 0-3 underläge efter första perioden. Men räkna med att farten på de båda lagen kommer vara ett snäpp högre. Nu är de två lagen varma i kläderna.

Nashville har efter denna matchen två hemmamatcher i rad. Eftersom Pittsburgh har en match mer på hemmaplan om det skulle gå till sju matcher måste Nashville vinna minst en på bortaplan. Denna matchen är ett gyllene läge att försöka få med sig momentum hem till Nashville inför match tre och fyra.

Vaknar Filip Forsberg på rätt sida kan han leda laget till en seger i match två. Backarna i Nashville har spelat riktigt bra, syftar främst på Roman Josi och P.K Subban. Två offensiva backar som är väldigt nyttiga i det offensiva spelet.

I den första matchen blev det åtta mål, vi tror inte på lika många mål i match två. Ett uddamålsresultat som 2-1 eller 3-2 känns mer rimligt.

Roman Josi Nashville live stream

Följ Penguins – Predators via live stream

Är du intresserad av att följa matcherna via live stream gör du det hos viaplay. Dom sänder samtliga matcher från slutspelet med svenska sportkommentatorer.

Det är såhär du kan streama NHL slutspelet och följa Stanley Cup finalen via live stream. Givetvis håller live streamen på Stanley Cup lika hög kvalitet som ishockeyn gör.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]