Östersund - Zorya: Speltips, odds och inför matchen

Succélaget Östersunds FK tar emot Zorya Luhansk i Europa Leagues Grupp J. Avspark 19:00.

Allsvenskan är över sedan ett tag tillbaka, men det innebär inte att alla våra svenska klubblag har ett blankt spelschema. Som bekant kvalade Östersund in till Europa League, efter att ha besegrat storklubbar som Galatasaray och PAOK Thessaloniki i kvalspelet.

Väl i Europa League har framgångssagan fortsatt. Klubben inledde med att besegra både Zorya och Hertha Berlin, och sedan var det dags att ta emot spanska (baskiska) storklubben Athletic Bilbao. Östersund imponerade stort, och ledde matchen fram till en sen kvittering från gästerna. Efter matchen konstaterade flera av Bilbaospelarna att de inte var beredda på ett så spelskickligt motstånd.
– Östersund såg ut som Barcelona, vi häpnades över nivån, sa bland annat försvararen Eneko Boveda.
– De spelade ut oss, de skulle kunna spela i La Liga, sade Iñaki Williams, som sköt in den sena kvitteringen för Bilbao.

Därefter åkte Östersund på bortamatch i Spanien, men det blev tyvärr en 1-0-förlust för svenskarna.

Ikväll tar Östersund emot Zorya Luhansk, och man har inför matchen allt i egna händer. ÖFK leder nämligen fortfarande gruppen. Gästerna Zorya innehar andraplatsen.

Förväntad startelva, Östersund

Keita
Mukiibi – Papagiannopoulos – Pettersson – Widgren
Edwards – Nouri – Bachirou
Sema – Ghoddos – Gero

Förväntad startelva, Zorya

Lunin
Opanasenko – Svatok – Grechyshkin – Sukhotsky
Kharatin – Andrievsky
Karavaev – Silas – Lunyov
Iury

Senaste 5 matcher, Östersund: Athletic Bilbao (EL), H, 2-2. IFK Göteborg, B, 1-0. Elfsborg, H, 4-1. Athletic Bilbao (EL), B, 0-1. Jönköpings Södra, B, 0-0.

Senaste 5 matcher, Zorya: Shakhtar Donetsk (ukrainska cupen), H, 2-2 (3-4 efter förlängning). FC Olexandria, H, 2-2. Hertha Berlin (EL), B, 0-2. Olimpik Donetsk, B, 3-3. Veres Rivne, H, 1-1.

Tabellen

Speltips och odds

Ettan ställs mot tvåan i gruppen. Detta är absolut inte den gruppfinal många såg framför sig inför gruppspelet, utan Östersund och Zorya väntades snarare få kämpa om att inte komma sist.

Nu är tabellen visserligen jämn, och vill det sig illa kan bägge dessa lag fortfarande åka ut. Men det tror vi inte händer, åtminstone inte för Östersund.

Zorya kommer till den här matchen med dålig form. Efter att ha haft en fin period då man varit obesegrade i sju matcher, har detta följts upp av fem raka matcher utan seger. Man förlorade hemma mot Östersund när man hade bättre form, och bör därmed få svårt borta mot Östersund när man är i en formsvacka.

Östersund är inte längre inne i sin seriesäsong, vilket talar emot laget. Allsvenskan avslutades för nästan tre veckor sedan, och sen dess har man inte spelat någon match. Dock har den ukrainska ligan nyss haft landslagsuppehåll, och under dessa två-tre veckor har Zorya bara spelat en match. Ingen större fördel jämfört med Östersund alltså, men alltjämt en liten sådan.

Vi tror ändå att Östersund gör sitt jobb. Laget är i behov av att vinna matchen för att inte ha ett alltför svårt utgångsläge i sista matchen, och vi tror att ÖFK lyckas. Och lagets anfallsstjärna Saman Ghoddos har åtminstone hållit formen uppe, då han spelat landskamper för Iran och dessutom gjort sitt första landslagsmål.

Vi tippar 2-0 till Östersund.

Odds 1: 2.00, Bet365
Odds 2-0: 8.50, Bet365

Avsparkstid: 19:00

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]