Österrike - Sverige: Speltips, inför & startelvor

På torsdag spelar Sverige sin första landskamp sedan sommarens VM. Detta när vi gästar Österrike, i en träningslandskamp inför Nations League.

Streama Österrike – Sverige online

Gå in på den här länken för att läsa om hur du gör för att titta på Österrike – Sverige live.

Trolig laguppställning, Österrike

Lindner
Hinteregger – Prödl – Dragovic
Alaba – Grilitsch – Baumgartlinger – Lainer
Schlager – Schöpf
Arnautovic

Skador: –
Avstängningar: –

Bekräftad laguppställning, Sverige

Nordfeldt
Krafth – Jansson – Helander – Hult
K. Sema – Hiljemark – Svensson – Rohdén
Kiese Thelin – Quaison

Skador: –
Avstängningar: –

Ken Sema, Sam Larsson och Quaison i truppen

VM i Ryssland blev en framgång för Sverige, där man lyckades sluta upp som ett av världens åtta bästa landslag. Bland höjdpunkterna minns vi bland annat utskåpningen av Mexiko samt segern mot Schweiz i åttondelsfinalen, vilken innebar Sveriges största framgång sedan 1994.

Efter VM-slutspelet var det spekulationer kring huruvida de äldre spelarna skulle fortsätta eller inte, men till slut har Ola Toivonen varit den enda som beslutat sig för att lägga landslagsskorna på hyllan.

Förra veckan presenterade Janne Andersson sin landslagstrupp, och alla spelarna som var med i VM-truppen – bortsett från Toivonen – finns kvar. Dessutom valde Andersson att utöka truppen till 25 man, för att även få rum att pröva lite nya spelare. De tre nya namnen är Ken Sema, Sam Larsson och Robin Quaison. Tre offensiva, skickliga spelare som kan stå för det där lilla extra.

Startelvan är presenterad, och både Ken Sema och Robin Quaison får chansen från start. Även Isaac Kiese Thelin och Niklas Hult startar.

Uppdatering: Både Martin Olsson och Emil Forsberg är skadade och tvingas utgå ur truppen.

Österrike på Franz Hoff Stadium

På torsdag är det dags för första landskampen denna höst, när Sverige klockan 20:45 gästar Österrike på Franz Hoff Stadion i Wien.

Bland de mer välkända namnen i Österrikes trupp hittar vi Bayern München-spelaren David Alaba, Emil Forsbergs lagkamrater från RB Leipzig, Stefan Ilsanker och Marcel Sabitzer samt Premier League-anfallaren Marko Arnautovic.

Speltips

Detta är en träningslandskamp och där är det alltid svårt att sia om en vinnare. Prestation går ofta före resultat i dessa matcher, men tittar vi på kvaliteten i vardera lagen måste Sverige hållas högre.

Österrike är möjligen starkare spelare för spelare, eller åtminstone på samma nivå som Sverige, men när det kommer till att göra ett lag av spelarna är Sverige definitivt före. Det är bara att titta på de resultat Sverige gjort de senaste två åren, och jämföra det med Österrikes prestationer. Medan vi överkom den ena omöjliga utmaningen efter den andra på vår väg till VM-kvartsfinal, tog sin inte ens Österrike till mästerskapet. Istället fick man se sig själva hamna på en 4:e plats i sin kvalgrupp bestående av 6 lag, före Georgien och Moldavien men bakom Serbien, Irland och Wales.

Det känns lite som att denna match kan gå åt vilket håll som helst, och därför är det tacksamt att oddset på Sverige är ganska mycket högre än det på Österrike. Många vänskapslandskamper slutar med ett oavgjort resultat utan att något av lagen verkligen går för segern, och det vill vi skydda oss mot. Därför riktar vi blicken mot ett spel på ”insatsen tillbaka vid oavgjort”.

Spelar ni ”Österrike att vinna matchen, insatsen tillbaka vid oavgjort” får ni oddset 1.44 gånger pengarna. På Sverige är motsvarigheten 2.62. Vi tar det direkt.

  • Tips: Sverige vinner, insatsen tillbaka vid oavgjort
  • Odds: 2.62
  • Spelbolag: Bet365

 

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]