Speltips & odds: Venezuela - Peru 15/6

I helgen inleds fotbollsfesten hela världen och inte minst Sydamerika har väntat på. Copa América börjar! En av fajterna som ska spelas är en nyckelmatch i Grupp A, då Venezuela ställs emot Peru.

VENEZUELA X PERU Spela nu
3.10 3.00 2.45 Spela nu

Trolig laguppställning, Venezuela

Fariñez
Hernández – Chancellor – Villanueva – Rosales
Rincón – Moreno – Herrera
Savarino – Rondón – Murillo

Trolig laguppställning, Peru

Gallese
Advíncula – Araujo – Abram – Trauco
YOtún – Tapia
Carrillo – Cueva – Flores
Guerrero

Tidig nyckelmatch i Grupp A

Natten till lördag svensk tid spelas den första matchen i Copa América, då Brasilien ställs emot Bolivia. Den andra matchen i mästerskapet spelas mellan Venezuela och Peru, i ett möte som verkligen kan avgöra ödet för dessa nationer.

I Grupp A är Brasilien storfavoriter till att vinna varje match, medan Bolivia är uträknade redan från början. Lagen som kommer att slåss om andraplatsen är just Venezuela och Peru, och därför är det här en nyckelmatch för båda lagen.

Det ska dock sägas att från de tre grupperna så går även två tredjeplacerade lag vidare till kvartsfinalen.

Guerrero leder fortsatt offensiven

Många kommer säkert ihåg Peru från fjolårets VM, och skandalen som omgärdade lagkaptenen Paolo Guerrero – den ende peruan att någonsin ha nominerats till Ballon d’Or. Den meriterade anfallaren påträffades med kokain i blodet och skulle stängas av från VM, men räddades i sista stund.

Lagkaptenerna från Perus gruppmotståndare gick ut och skrev ett brev till FIFA där de protesterade mot avstängningen, då de tyckte att Guerrero förtjänade att få delta i VM. Till följde av detta valde FIFA att häva sitt tidigare beslut, och Guerrero fick spela.

Dessvärre gick det inte särskilt bra för Peru, som åkte ut redan i gruppspelet ur sitt första VM sedan 1982. I Copa América är man mer van vid framgångar, och tog faktiskt brons i både 2011 och 2015 års turnering.

Andra kända profiler i Perus lag är Jefferson Farfán – som dock inte är ordinarie längre – och den tidigare Malmöspelaren Yoshimar Yotún. I Malmö spelade Yotún vänsterback eller vänsterytter, men i landslaget är han innermittfältare.

Venezuela – en fotbollsnation på väg uppåt

Venezuela har aldrig spelat VM, och har ingen direkt fotbollshistoria. I kvalet till VM 2018 kom de allra sist i sin kvalgrupp, men faktum är att vi ser ett slut på horisonten av misslyckanden.

Det venezuelanska landslaget har flera unga spelare på väg uppåt. Bara i den troliga startelvan finner vi tre 21-åringar – målvakten Wuilker Fariñez, högerbacken Ronald Hernández och innermittfältaren Yangel Herrera – samt 22-årige yttermittfältaren Jefferson Savarino.

Stjärnorna i Venezuela är Serie A-proffset och landslagskaptenen Tomas Rincón och Premier League-anfallaren José Salomón Rondón.

Speltips

Visst tror vi att Venezuela är på väg uppåt, men Peru har redan en oerhört hög kvalitet i sitt lag. Det är bara att titta på det senaste VM-kvalet, då Venezuela kom sist medan Peru lyckades ta sig till VM.

Tittar vi på träningsmatcherna de båda lagen spelat i förberedelse inför mästerskapet ser faktiskt Venezuelas resultat minst lika bra ut som Perus, men det är skillnad på träning och tävling. Här kommer Peru att koppla på och visa all den kvalitet man har i laget.

Även i gruppspelet av Copa América 2015 möttes dessa två nationer. Då vann Peru efter ett mål från Claudio Pizarro.

  • Tips: Peru vinner matchen
  • Odds: 2.45, Bet365
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]