Speltips & odds: Udinese - Milan 24/8

I helgen är det äntligen dags för Serie A-säsongen att dra igång. Efter två matcher på lördagen kliver jätten AC Milan in i handlingarna på söndag kväll.

UDINESE X AC MILAN Spela nu
3.10 3.10

2.40

Spela nu

Trolig laguppställning, Udinese

Musso
Becão – De Maio – Samir
Opoku – Mandragora – Jajalo – Fofana – Pezzella
Pussetto – Lasagna

Trolig laguppställning, Milan

Donnarumma
Calabria – Musacchio – A. Romagnoli – R. Rodríguez
Borini – Biglia – Calhanoglu
Suso
Castillejo – Piatek

Milan försöker få ordning under Giampaolo

AC Milan har ända sedan Zlatan Ibrahimovic och Thiago Silva slutade samt Clarence Seedorf, Gennaro Gattuso, Filippo Inzaghi, Alessandro Nesta och Gianluca Zambrotta lade skorna på hyllan sommaren 2012 genomgått någon form av generationsväxling, nystart eller ombyggnadstid – kalla det vad du vill.

Att man lät alltför många av de rutinerade namnen lägga av samtidigt, och dessutom sålde sina två bästa spelare i samma veva, har onekligen tagit hårt på laget och ännu har man inte ens tagit sig tillbaka till att vara nära den nivån man stod på då. Ägarbyten, ny huvudtränare i princip varje säsong och ett antal misslyckade nysatsningar har följt.

Inför den här säsongen har Milan äntligen anställt ett etablerat och erkänt bra tränarnamn. Ingen gammal spelare som Seedorf, Inzaghi, Cristian Brocchi eller Gattuso, och heller ingen mindre chansning i form av Siniša Mihajlović eller Vincenzo Montella.

Marco Giampaolo är visserligen ett ganska nytt namn i de stora sammanhangen – han har aldrig tidigare tränat en storklubb och var i Serie C så sent som för fyra år sedan.

Men efter Serie C-äventyret fick Giampaolo på rekommendation från Maurizio Sarri chansen att ta över Empoli, och han förde den bottentippade klubben till en tiondeplats i Serie A. För det belönades han med att ta över Sampdoria, där han med sitt 4-3-1-2-system skapade ett mycket sevärt lag med en hög högstanivå.

Udinese har inte varit sig själva likt under de senaste åren, och det känns ganska uppenbart att ägarfamiljen Pozzo prioriterar Watford – som de också äger. Intressant är att det finns en svensk i laget, Svante Ingelsson, och att ytterligare en, Ken Sema, ryktas dit på lån från just Watford.

Ingelsson har dock dragits med mycket skador på sistone och lär få nöja sig med en bänkplats här.

Speltips & odds

Det är alltid svårt att tippa premiärer. Vi lutar ändå åt att Milan tar hem det här. Rossoneri har sett helt ok ut under försäsongen och inte minst har man en starkare trupp än Udinese.

Vi spelar den raka 2:an till oddset 2.05 gånger insatsen. Det finner ni på Bet365.

  • Tips: AC Milan vinner
  • Odds: 2.05, Bet365

Streama Udinese – Milan

För att streama Udinese – Milan ska du skaffa ett konto på Bet365, och där göra en insättning på minst 50 kronor. Då kan du titta på alla matcher från Serie A, däribland denna.