Speltips & odds: Tyskland - Argentina 9/10

Tyskland möter Argentina i en vänskapslandskamp. Spelplats är Signal Iduna Park i Dortmund.

TYSKLAND X ARGENTINA Spela nu
1.80 3.80

4.00

Spela nu

Trolig laguppställning, Tyskland

Ter Stegen
Klostermann – Stark – Süle – Halstenberg
Kimmich – Gündogan
Havertz – Reus – Brandt
Waldschmidt

Trolig laguppställning, Argentina

Marchesín
Saravia – Otamendi – Rojo – Tagliafico
De Paul – Paredes – Pereyra
Dybala – L. Martínez – Acuña

På lördag är det dags för Sveriges landslag att spela igen. Här kan ni hitta er Malta – Sverige live stream.

Neuer eller Ter Stegen?

Tyskland inleder denna landslagssamling med att ta emot Argentina, i en repris på VM-finalen 2014 – eller VM-kvartsfinalen 2010 om du så vill. Vid båda dessa tillfällen har Tyskland gått vinnande ur striden, och vi får se hur det går nu när det inte är någon strid utan en vänskapsmatch.

De båda lagen möttes faktiskt i en vänskapslandskamp bara två månader efter den där VM-finalen 2014, och då vann Argentina med 4-2. Men det var nog inte mycket plåster på såren.

Efter att Tyskland mött Argentina väntar EM-kval mot Estland, och Jogi Löw har således tagit ut bästa möjliga manskap. Bland annat får vi en fortsättning på följetången Manuel Neuer vs Marc-André Ter Stegen.

Som bekant har Neuer prenumererat på målvaktsplatsen i landslaget i snart tio år, men Ter Stegen har nu gjort det bättre i klubblaget under ett par års tid. Röster har höjts för att Ter Stegen ska få ta över, men då har Bayern Münchens sportchef Uli Hoeness replikerat genom att säga: ”om ni inte låter Neuer spela kommer vi förbjuda alla våra spelare att spela för landslaget”. Ett citat som fått många att höja på ögonbrynen, men Löw har länge visat att han håller Neuer högst och Hoeness ska nog inte behöva ta till dessa åtgärder. I dagens träningsmatch lär det dock bli Ter Stegen som får vakta stolparna.

Argentina möter Ecuador i sin följande match, vilket även det är en träningsmatch. Av detta skäl har förbundskapten Lionel Scaloni valt att lämna ute till exempel Sergio Agüero och Ángel Di María ur sin trupp, och så även spelare från Boca Juniors och River Plate då de lagen är mitt i ett hett dubbelmöte i semifinalen av Copa Libertadores. Dessutom saknas Lionel Messi, då han stängts av fram till början av september efter att ha antytt på att Brasilien vann sommarens Copa América med hjälp av korrupta domare.

Speltips & odds

Mycket offensiv kvalitet åt båda håll, och inte minst för Argentinas del ser vi en offensiv som verkligen överglänser defensiven. Formstarka och kvalitativa spelare som Paulo Dybala och Lautaro Martínez jämfört med svajiga och petade Nicolás Otamendi respektive Marcos Rojo.

För Tysklands del är försvaret inte heller vad det brukade vara, då vi hade Jerôme Boateng och Mats Hummels – för att inte tala om Philipp Lahm – på toppen av sina karriärer. Offensivt får vi väl säga att kvaliteten är något lägre också, men skillnaden är inte lika markant.

Vi tror på mycket mål och spelar över 2,5 mål till 1.75 gånger insatsen på Bet365.

  • Tips: Över 2,5 mål
  • Odds: 1.75, Bet365 (odds hämtat 10:15 9/10)