Speltips & odds: Turkiet - Island 14/11

TURKIET X ISLAND Spela nu
1.80 3.75 5.00 Spela nu

Trolig laguppställning, Turkiet

Günok
Zeki Celik – Söyüncü – Demiral – Meras
Tufan – Tekdemir – Calhanoglu
Kahveci – B. Yilmaz – Ünder

Trolig laguppställning, Island

Halldorsson
Pålsson – Sigurdsson – Fjoluson – Skulason
A. Sigurdsson – G. Sigurdsson – Bjarnason – Traustason
Finnbaogason – Sigthorsson

Om Turkiet tar poäng är de klara för EM

EM-kvalet går in i sista samlingen, och för de flesta landslagen återstår två matcher innan kvalet är färdigspelat. Detta gäller både Turkiet och Island samt övriga lag i Grupp H.

Islands överraskande förlust mot Albanien i september kommer antagligen att ha fällt laget när kvalspelet summeras om några dagar. Erik Hamréns mannar ligger på 15 poäng, medan både Turkiet och Frankrike står på 19 poäng. Med tanke på att Turkiet möter Andorra på söndag lär det inte räcka med isländsk seger här, och Frankrike tar nog sina poäng de också.

Men Island kan inte göra mer än att se till att få med sig tre poäng här och sedan hoppas på en skräll från Andorra. När lagen möttes i Island tidigare i år vann Island med 2-1, efter att tidigare Göteborgsförsvararen Ragnar Sigurdsson blivit tvåmålsskytt.

Åtta av elva spelare i Islands förväntade startelva spelar eller har spelat i Allsvenskan.

Turkiet fångade världens blickar mot Albanien för en månad sedan, då laget firade segermålet genom att göra honnör. Honnören tolkades som en hyllning till de turkiska styrkorna och dess offensiv mot kurderna i Syrien.

Vid oavgjort eller turkisk seger säkrar Turkiet sin plats i EM nästa sommar. För Island finns Nations League-playoffet att luta sig tillbaka mot, där man troligen kommer att möta Rumänien i semifinal och Nordirland eller Israel i en eventuell final.

En annan EM-kvalmatch som spelas i dagarna är den för svensk del viktiga matchen i Bukarest. Här kan ni hitta er Rumänien – Sverige live stream.

Speltips & odds

Vi håller Turkiet som det starkare laget, vilket både kvaltabellen och världsrankingen tyder på. Visst vann Island när lagen möttes på hemmaplan, men hemma och borta är stor skillnad. I Istanbul har Turkiet vunnit alla sina matcher i EM-kvalet, varav en med 2-0 mot regerande världsmästarna Frankrike.

Tittar vi på den individuella kvaliteten ser vi i Island en hel hop av spelare med allsvensk bakgrund, och där Gylfi Sigurdsson är en av få som sticker ut med stora kvaliteter. I Turkiets startelva hittar vi två Serie A-mittfältare och en Premier League-anfallare.

Vi spelar den raka 1:an till 1.80 gånger insatsen på Bet365.

  • Tips: Turkiet vinner
  • Odds: 1.80 på Bet365 (odds hämtat 11:45 12/11)
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]