Speltips & odds: Tre Kronor – Österrike 16/5

Tre Kronors äventyr i Slovakien rullar vidare, och denna gång är det Österrike som står för motståndet. Favoritskapet på Sverige är stort.

Sverige klart starkast här

Sverige inledde tyvärr VM en aning svagt, med att förlora mot Tjeckien med hela 5-2 i premiären. Därefter har vindarna vänt för vårt svenska hockeylandslag.

Italien och Norge har fullständigt krossats – 8-0 respektive 9-1 – och pressen har börjat lätta från spelarnas axlar. Dessutom har lagets förstärkts med den ena NHL-spelaren efter den andra. Vägen mot ett tredje rakt VM-guld känns inte alls särskilt avlägsen, om vi ska vara helt ärliga.

Det skall ändå sägas att det är en bra bit dit. Nationer som Italien och Norge har problem mot de flesta motstånden, och vi måste testas mot ett riktigt starkt lag innan vi ska börja prata om guld. Mot Tjeckien gick det inte, men med förstärkningarna av världsklasspelare kan vi nog hoppas på bättre lycka i kommande, svåra matcher. Vill du se Sveriges och andra lags matcher, kan du se här hur du gör för att streama hockey-VM 2019.

Men innan motståndet skruvas upp för högt är det dags för match mot Österrike, en nation Sverige gäller som stora favoriter mot. Alla väntar sig en ny utskåpning av motståndet från Sveriges del, och vi tänker inte annorlunda.

Frånvaron av världsklasspelare hos Österrikes landslag är oerhört stor, och även om det är VM-match ikväll hade det lika gärna kunnat vara en match mellan Tre Kronor och Juniorkronorna.

Tre Kronor – Österrike: Speltips & odds

Vi tror att Sverige fortsätter att leka ishockey och att det svenska landslaget tar en ny, klar seger. Ny utklassning känns inte långt borta, och vi väljer att satsa våra slantar på att Sverige vinner stort igen.

Vi väljer att spela på ett handikappspel. Sverige -5.5 till 1.95 gånger pengarna blir vårt spel. Det innebär att Sverige måste vinna med minst 6 mål för att spelet ska gå in. Långtifrån omöjligt med tanke på hur Sveriges två senaste matcher i hockey-VM slutat, mot med Österrike jämnbra motstånd.

  • Tips: Sverige -5.5 handikapp
  • Odds: 1.95, Bet365