Speltips & odds: Sverige - Irland i kval till U21-EM

Sverige kliver in i kvalet till U21-EM, som spelas i Ungern och Slovenien om knappt två år. Första matchen för svensk del spelas mot Irland.

SVERIGE U21 X IRLAND U21 Spela nu
1.72 3.60 4.10 Spela nu

Sverige var väldigt nära att ta sig till U21-EM 2019, men efter en förlust mot Belgien i den avslutande omgången blev det inte så. Nu inleds ett nytt kval, och en ny jakt på att få vara med i mästerskapet man vann 2015 och kvalificerade sig till 2017.

Den svenska kvaltruppen ser ganska stark ut, och tittar vi på klubbadresserna finner vi till exempel tre Serie A-spelare. Den mest framträdande av dessa är Dejan Kulusevski, som är utlånad från Atalanta till Parma. Han stod för två assist när Parma besegrade Udinese i helgen.

Dessutom finns spelare som Benjamin Nygren, Viktor Gyökeres och Mattias Svanberg – och så Udineses Svante Ingelsson – att tillgå i detta svenska ungdomslandslag.

Medan detta är Sveriges första match i kvalet till U21-EM 2021, har Irland redan spelat två matcher. Först slog de Luxemburg med 3-0 i mars, och nu i dagarna var det Armenien som städades undan med 1-0.

Här kan du läsa om hur du bär dig åt för att streama Sverige – Irland U21 live.

Speltips & odds

Även om Irland vunnit sina två första matcher i kvalet bör de inte skrämma Sverige alltför mycket. Visst är det många fina klubbadresser bland Irlands spelare, men det är knappast så att Caoimhin Kelleher, Lee O’Connor eller Troy Parrott har några betydande roller i Liverpool, Manchester United eller Tottenham.

Spelarna som tillhör irländska ligan har dessutom inte hunnit upp i toppform ännu, och där har Sverige med sina allsvenska spelare en fördel.

Vi spelar den raka 1:an till 1.72 gånger insatsen på bwin.com.

  • Tips: Sverige vinner
  • Odds: 1.72, Bwin

Sveriges trupp till matchen

Målvakter:

Pontus Dahlberg (Watford), Marko Johansson (Gais)

Backar:

Hugo Andersson (Malmö FF), Felix Beijmo (Malmö FF), Jens Cajuste (FC Midtjylland), Dennis Hadzikadunic (FC Rostov), Alexander Jallow (Jönköpings Södra), Thomas Ishwerwood (Östersunds FK), Kristopher Da Graca (IFK Göteborg)

Mittfältare/Anfallare:

Nils Fröling (Kalmar FF), Viktor Gyökeres (St Pauli), Emil Hansson (Hannover 96), Bilal Hussein (AIK), Svante Ingelsson (Udinese), Daleho Irandust (Häcken), Dejan Kulusevski (Parma), Jake Larsson (Örebro), Benjamin Mbunga Kimpioka (Sunderland), Benjamin Nygren (Genk), Mattias Svanberg (Bologna)