Speltips & odds: Stockholmsderby på Tele2 Arena!

Det är dags för det första derbyt i Allsvenskan 2019, där Hammarby ställs mot Djurgården. Djurgården har öppnat säsongen starkt och även börjat vinna derbyn – tar de nya poäng i tabelltoppen?

HAMMARBY X DJURGÅRDEN Spela nu
2.80 3.20 2.55 Spela nu

Trolig laguppställning, Djurgården

Bråtveit
Käck – Une Larsson – Berg – J. Augustinsson
Ulevstad – Karlström – Ajdarevic
Ring – Buya Turay – Radetinac

Trolig laguppställning, Hammarby

Curci
Sandberg – Fällman – Fenger – Widgren
Andersen – Bojanic
Khalili – Djurdjic – Tankovic
Kjartansson

Om du vill streama Hammarby – Djurgården kan du läsa var du tittar på matchen här.

Djurgården toppar Allsvenskan

Djurgårdens IF har fått en riktigt fin start på säsongen, och innehar förstaplatsen i Allsvenskan. Efter det oavgjorda resultatet mot GIF Sundsvall i premiären följde man upp med tre segrar, och när det till slut såg ut som att en förlust skulle komma kvitterade Erik Berg på övertid.

Nu har Djurgårdens anfallare Mohamed Buya Turay gått ut i media och sagt att hans lag är ”bättre än Hammarby på allt”, och att ”Djurgården är stora favoriter som vanligt”.

Hammarbys Muamer Tankovic svarade med ett litet skratt och påpekade att Buya Turay inte kan ha särskilt bra koll på Djurgårdens derbyhistoria om han säger att de är favoriter ”som vanligt”. Och Tankovic har sannerligen en poäng – innan Djurgårdens seger mot Hammarby i höstas hade de inte lyckats slå de grönvita på tolv försök.

Men det blev alltså seger i höstas, och under våren 2019 vann Djurgården mot Hammarby igen, då de slog ut rivalerna ur Svenska Cupens kvartsfinal efter straffar.

Frågan är om Hammarby lyckas bättre denna gång. Laget har inlett säsongen ganska så svagt och står bara på 5 poäng efter 5 omgångar.

Hammarby – Djurgården: Speltips & odds

Djurgården har äntligen vunnit ett par derbyn på sistone. Det började med att laget slog AIK i cupen våren 2018, och på hösten samma år besegrade man även Hammarby i en allsvensk match. Sedan blev det som sagt seger mot Hammarby igen, efter straffar i cupen för någon månad sedan.

Med det sagt vet vi inte om derbyspöket verkligen är bortskrämt på riktigt. Lagets svaga derbysvit nämns fortfarande, och nu kommer Hammarby till matchen taggade till tusen efter en haltande start då man tagit färre poäng än man egentligen förtjänat.

I Hammarby finns fler karaktärsspelare; spelare som Nikola Djurdjic och Muamer Tankovic som ger mer än allt för att vinna och som växer med trycket. Vi har tyvärr svårt att säga detsamma om Djurgården.

Dessutom har Hammarby den förre Romamålvakten Gianluca Curci (186 matcher i Serie A varav 26 för Roma) längst bak, redo att rädda laget vid utsatta situationer. I Djurgårdens mål är det ännu oklart om Tommi Vaiho, som råkade skada lagkaptenen Marcus Danielsson senast, eller PK Bråtveit, som själv varit skadad, startar.

Visst är förväntningarna högre på Djurgården nu än vad de brukar vara vid derbyn, men att de ska gå ut och besegra Hammarby har vi svårt att se. Vi spelar den raka 1:an till 2.62 gånger pengarna.

  • Tips: Hammarby vinner matchen
  • Odds: 2.80, Bet365

Hitta bra oddsbonusar på nätet. Se var du kan spela på betting via Swish.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]