Odds & Speltips: Senegal – Tunisien 14/7

Senegal ställs mot Tunisien i semifinal inom det afrikanska mästerskapet.

Streama

Ta reda på hur du kan streama matchen här:

Streama Afrikanska mästerskapet

Trolig laguppställning, Senegal

Gomis

Gassama – Kouyate – Koulibaly – Sabaly

Saivet – Ndiaye – Gueye

Mané – Niang – Keita

Trolig laguppställning, Tunisien

Mustapha

Bedoui – Bronn – Meriah – Haddadi

Chaali – Skhiri – Sassi

Kechrida – Khazri – Sliti

Sadio Mané farlig

Både Senegal och Tunisien har tagit sig vidare till semifinal efter att ha gjort utmärkt ifrån sig i kvartfinalerna.

Senegal mötte underskattade Benin i kvartsfinalen, som de också vann med 1-0. Målet kom inte först efter 69 spelade minuter där Sadio Mané konstfärdigt dribblade förbi två spelare och passade till Idrissa Gueye som snyggt placerade bollen i målets vänstra sida. Efter nittio spelade minuter är det Sadio Mané som blir utsedd till matchens lirare.

Tunisien å andra sidan verkar ha haft ett skojigt målkalas då de hade slagit Madagaskar med totala 3-0. Tunisien är fortsatt obesegrade i det afrikanska mästerskapet och hoppas på att hålla ut ända till finalen.

Sadio Mané har bidragit med en extraordinär insats för sitt moderland Senegal efter att ha hittills gjort tre mål i det afrikanska mästerskapet.

Senegal har ett väldigt stabilt lag och är en av favoriterna att vinna det afrikanska mästerskapet i år. Kända spelare som Kalidou Kolibaly (Napoli), Cheikhou Kouyate (West Ham), Sadio Mané (Liverpool), Idrissa Gueye (Everton) och Keita (Inter) finns med i sommarens laglista. Senegal har en perfekt balans mellan anfall och defensiv då båda är rätt starka. Som bevis på detta har Senegal exempelvis gjort 7 mål och enbart släppt in ett mål hittills i turneringen.

Speltips

Senegal har som tidigare sagt hittills bara släppt in ett mål i turneringen och det målet var mot Algeriet (som också är i semifinal). Senegal har en väldigt bra defensiv och det innebär att det kommer bli extra tufft för Tunisien att göra mål ikväll.

Tunisien spelade oavgjort i sina första tre matcher, där de enbart gjorde två mål sammanlagt. Det innebär att Tunisien har haft det svårt med att göra mål, och eventuellt har de fortfarande frågetecken kring det.

Senegal är ett av de tre bästa lagen när det kommer till bollinnehav, luftdueller och passningssäkerhet. Med detta sagt har de en stor fördel inför söndagens match och kommer troligtvis att bli sidan som kommer att dominera inom dessa områden.

Vi tror att Tunisien kommer att ha minst bollinnehav och kommer eventuellt att göra mål på kontring. VI tror att Senegal kommer att ha mest boll och anfall i denna match. ’

Vi tror att Senegal vinner matchen till oddset 2.05 på Bet365

  • Tips: Senegal vinner
  • Odds: 2.05 på Bet365 (hämtat kl.16:47, 12/7-2019)
  • Match: Senegal – Tunisien
  • Datum & tid: 14/7-2019
  • Arena: 30 June Stadium