Odds & speltips: Mali – Elfenbenskusten 8/7

Streama

Ta reda på hur du kan streama det Afrikanska mästerskapet här:

Streama Afrikanska mästerskapet

Trolig laguppställning, Mali

Diarra

Traore – Wague – Fofana – Kone

Haidara – Samassekou

Coulibaly – Adama Traoré Il – Diaby

Marega

Trolig laguppställning, Elfenbenskusten

Ghohouo

Bagayoko – Traore – Kanon – Coulibaly

Dié – Kessie

Gradel – Pepe – Zaha

Kodjia

Frank Kessié leder assistligan

Både Mali och Elfenbenskusten har välförtjänt passerat gruppspelet och tagit sig ändå till åttondelsfinal, där även båda möts ikväll.

Mali vann sin grupp (Grupp E) där de fick ställas mot lag som Tunisien, Angola och Mauretanien. På alla tre matcher som Mali spelade vann de två av dem och spelade en oavgjord, följt av Tunisien på andraplats som hade spelat alla oavgjorda.

Elfenbenskusten å andra sidan har det inte haft det lika lätt. Efter de tre spelade matcherna i gruppspelet slutade de upp på andra plats med två vinster och en förlust.

Elfenbenskustens defensive mittfältare Frank Kessié har gjort flest assists (3) i det afrikanska mästerskapet hittills. I Elfenbenskustens senaste match mot Namibia lyckades Frank Kessié kamma hem totala tre assists på en match. Han gjorde ett hattrick i assists kan man säga.

Elfenbenskustens Serge Aurier är skadad och kommer därmed inte att medverka i kvällens match mot Mali. Skadan uppges bero på en hamstring-skada.

Speltips

Mali har inte förlorat en enda match i turneringen hittills och förväntas gå in i matchen med ett stort självförtroende. Mali må inte vara ett topplag, men kan mycket väl gå vidare precis som Sydafrika gick vidare efter de slog ut Marocko i åttondelsfinalen.

Elfenbenskusten har haft svårare motståndare om man jämför det med lagen som Mali mött. Lag som Sydafrika och Marocko har stått i vägen för Elfenbenskusten, men som ändå lyckades ta sig vidare i turneringen.

Malis anfallsstjärna Moussa Marega är en av de tre bästa när det kommer till antalet utförda skott per match. Moussa Marega har i snitt gjort fyra skott per match i turneringen och förväntas därmed leva upp till liknande resultat i den nästkommande matchen mot Elfenbenskusten.

Elfenbenskusten har flera kända namn på laglistan och är favoriterna att vinna denna match. På pappret ser Elfenbenskusten ut som ett bättre lag, men verkligheten kan te sig annorlunda. Sånt är bra att man har i åtanke ifall man planerar att betta.

Vi tror att Elfenbenskusten vinner kvällens match till oddset 2.37 på Bet365

  • Tips: Elfenbenskusten vinner
  • Odds: 2.37 på Bet365 (hämtat kl.15:28, 8/7-2019)
  • Match: Mali – Elfenbenskusten
  • Datum & tid: 8/7-18:00
  • Arena: New Suez Stadium
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]