Speltips & Odds: Sheriff Tiraspol - AIK 8/8

Då var det dag för lite Europa League igen här på sportal och matchen vi ska syna lite extra är den mellan Sheriff Tiraspol – AIK. Nedanför hittar ni analyser, laguppställningar samt förhandstipp inför kvällens match.

Trolig laguppställning Sheriff Tiraspol:

Mikulic
Balima N`Diaye Muzek Christiano
Kendysh Arton Gordienko
Latifi Tambe Boban

Trolig laguppställning AIK:

Linner
Granli Karlsson Mets
Lundström Larsson Adu Elyounoussi Saletros
Sigthorsson Goitom

 

Kan AIK repa nytt mod?

Ja det var ett minst sagt dramatiskt slut på Friends när AIK snöpligt fick lämna Champions League äventyret. Efter en 2-1 förlust nere i Slovenien var förutsättningarna ändå goda inför returen i Stockholm.

Efter full tid stod det 2-1 till AIK och i den efterföljande förlägningen såg de länge ut som Elyounoussi skulle bli hjälte med sitt mål men med tre minuter kvar så lyckades Maribor få in målet som skulle ta dem vidare. Målet kom från ingenstans och chocken var ett faktum.

Nu är det som sagt Europa League som står som utmaning för AIK och frågan är om man mentalt kan släppa det som hänt och rikta om sitt fokus? Moldaviska Sheriff Tiraspol står för motståndet i detta dubbelmöte där kvällens första möte spelas nere i Moldavien. AIK är annars i en fin form där man vunnit fem av sina senaste sex matcher.

Nu slåss man på två fronter då man såklart vill gå så långt som möjligt ute i Europa samtidigt som man är mitt inne i en intensiv guldstrid med Djurgården och Malmö FF. Norling brukar kunna rotera när det är matcher tätt inpå varandra och därmed kan det bli svårt att gissa en exakt startelva. Då nästa match redan är på söndag för AIK så kan det bli en del nya ansikten i laguppställningen.

Sheriff Tiraspol är giganterna i modavisk fotboll där man vunnit den inhemska ligan sex av de sju senaste åren och har därmed erfarenhet av spel ute i Europa. Bortamatcher mot lag i östeuropa brukar bli svåra och det här kommer säkert inte vara något undantag. Norling förfogar över en frisk trupp bortsett från Obasi som ådragit sig en vadskada.

Speltips & Odds: Sheriff Tiraspol – AIK

Ja AIK spelar på bortaplan och ja AIK kommer från en förlust i Champions League men AIK är fortfarande det bättre laget utav dem två. En AIK vinst ger 2,60 gånger insatsen vilket är väldigt generöst och vi kommer helt enkelt rygga det!

Tips: AIK vinst

Odds: 2,60(Bet365)