Speltips & odds: Shakhtar Donetsk - Lyon 12/12

Shakhtar Donetsk tar emot Lyon i Ukraina, i en direkt avgörande match om vilket lag som går vidare till åttondelsfinal. Vinner Shakhtar tar man platsen, medan oavgjort eller bortaseger innebär att Lyon går vidare. Läs vår införrapport med startelvor, speltips och live stream!

Odds Shakhtar – Lyon

SHAKHTAR X LYON Spela nu
2.35 3.75

3.00

Spela nu

Trolig laguppställning, Shakhtar Donetsk

Pyatov
Matvyenko – Krivtsov – Rakitskiy – Ismaily
Maycon – Stepanenko
Marlos – Taison – Bolbat
Moraes

Skador: Fernando (tveksam)
Avstängningar: –

Trolig laguppställning, Lyon

A. Lopes
Tete – Marcelo – Denayer – F. Mendy
Tousart – Aouar
B. Traoré – Fekir – Terrier
Depay

Skador: Amine Gouiri, Rafael (tveksam), Tanguy NDombele (tveksam), Pape Cheikh (tveksam), Maxwel Cornet (tveksam), Léo Dubois (tveksam)
Avstängningar: –

Direkt avgörande match i mellan Shakhtar och Ukraina

Onsdagen bjuder oss på en riktig rysare från Champions League. Ukrainska Shakhtar Donetsk möter franska Olympique Lyonnais, i en helt avgörande match för vilket lag som kniper avancemang till åttondelsfinal. Gruppens tabell ser ut som följande:

  1. Manchester City, 10 poäng
  2. Lyon, 7 poäng
  3. Shakhtar, 5 poäng
  4. Hoffenheim, 3 poäng

Detta är alltså den sista gruppspelsmatchen, och Shakhtar är pressade att vinna för att avancera upp till andraplatsen. Slutar matchen oavgjort eller med att Lyon vinner så är det fransmännen som istället går vidare från gruppen.

Shakhtar kommer till matchen med en i princip helt skadefri trupp. Alla spelare utom 19-årige bänknötaren Fernando är tillgängliga, och Paulo Fonesca kan således mönstra starkaste möjliga elva. Den portugisiske tränaren har många skickliga brassar att tillgå, och längst fram i anfallet väntas vi få se Taison och Marlos alldeles bakom Moraes. Tillsammans har dessa tre herrar stått för mer än hälften av Shakhtars mål denna säsong.

Lyon har en del skadeproblem, med exempelvis Amine Gouiri på skadelistan. Medverkan för Rafael, Pape Cheikh och Maxwel Cornet är också osäker.

Speltips

Först och främst kan vi klargöra att vi inte tror på något oavgjort resultat. Är ställningen oavgjord i slutet kommer Shakhtar att ge precis allt för att göra mål. Vid ett sådant scenario lär antagligen Shakhtar lyckas med detta, eller så släpper de istället in ett baklängesmål.

Vilka vinner då matchen, Shakhtar eller Lyon? Olympique Lyonnais kanske klingar bättre än Shakhtar Donetsk för de flesta, men sett till europeiska framgångar under de senaste fem åren har Shakhtar gjort det betydligt bättre.

Shakhtar är faktiskt rankat som det 13:e bästa laget i Europa, tack vare att man år efter år presterar i Champions League, och sällan missar att ta sig vidare från gruppspelet.

Lyons facit i Europa de senaste åren är svagt och laget är inte det de en gång var. Visst har de presterat ganska bra i årets gruppspel, men Shakhtar är mer rutinerat och har dessutom fördel av hemmaplan. Vi spelar den raka 1:an, till oddset 2.30 gånger pengarna.

  • Tips: Shakhtar Donetsk vinner
  • Odds: 2.30, Bet365

Streama Shakhtar Donetsk – Lyon

Är du intresserad av att streama Shakhtar Donetsk – Lyon live? Vi berättar hur du gör för att se matchen via live stream!

För att titta på Shakhtar – Lyon online behöver du ett konto på Viaplay, då de visar matchen direkt och där kan du se alla matcher från Champions League. Det går att titta från valfri plattform.

Ett annat alternativ för att se Shakhtar – Lyon är att titta på matchen på TV. Den kanal som sänder matchen är Viasat Sport Premium.

  • Match: Shakhtar Donetsk – Lyon, Champions League, Grupp F i Champions League
  • Datum & tid: Onsdag 12 december, 21:00
  • Arena: Kievs olympiastadion, Kiev
  • Stream: Viaplay