Speltips & odds: Säkrar Sverige EM-platsen?

Trolig laguppställning, Rumänien

Tatarusanu
Bancu – Nedelcearu – Chiriches – Benzar
R. Marin – Stanciu
I. Hagi – Deac – Coman
G. Puscas

Trolig laguppställning, Sverige

Olsen
Lustig – Lindelöf – Granqvist – Bengtsson
S. Larsson – K. Olsson – Ekdal – Forsberg
Berg – Quaison

Svensk seger säkrar EM-platsen

Då har det till slut blivit dags för den sista samlingen av EM-kvalet. Sammantaget har Sveriges kvalspel varit bra så här långt, även om det givetvis känns surt att ha tappat ledningar till kryss på övertid både mot Norge och mot Spanien.

En jämn nivå och en viktig seger hemma mot Rumänien har ändå lett till att vi har allt i egna händer – och är storfavoriter – till att ta andraplatsen i kvalgruppen. Spanien har redan säkrat förstaplatsen, och nu står det mellan Sverige och Rumänien i kampen om att ta den andra direktplatsen till EM. Norge har möjligheten även dem, i teorin, men det ska oerhört mycket till och vi vågar räkna bort dem.

Till denna samling har Janne Andersson valt att plocka med flera unga mittfältare. Muamer Tankovic är med för tredje samlingen i rad, och hoppas givetvis på att för första gången få speltid. Dessutom har Andersson tagit med Serie A-spelarna Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg. Kulusevski har tagit Serie A med storm i ett högpresterande Parma, och 19-åringen kopplas redan ihop med såväl Juventus och Inter som flertalet Premier League-klubbar.

Pos Team Pld W D L GF GA GD Pts
1 Spanien 8 6 2 0 19 5 +14 20
2 Sverige 8 4 3 1 18 9 +9 15
3 Rumänien 8 4 2 2 17 8 +9 14
4 Norge 8 2 5 1 13 10 +3 11
5 Faröarna 8 1 0 7 4 23 -19 3
6 Malta 8 1 0 7 2 18 -16 3

Speltips & odds

Sverige är den starkare nationen här, och vi tror att man gör jobbet som krävs för att döda spänningen inför den avslutande omgången på måndag.

Dessutom kommer hela startelvan in till den här matchen i god form. Robin Olsen gör (äntligen) succé i Serie A medan Andreas Granqvist och hans Helsingborg fick bättre ordning på grejerna mot slutet av den allsvenska säsongen. Albin Ekdal och Emil Forsberg har fått hålla sig skadefria längre än på länge och Marcus Berg blev målskytt för sitt Krasnodar i helgen.

Vi spelar den raka 2:an till 2.50 gånger insatsen.

  • Tips: Sverige vinner
  • Odds: 2.50 på Bet365 (odds hämtat 14:15 11/11)