Speltips & odds: Roma - Porto 12/2

Roma tar emot Porto på Stadio Olimpico, när Champions League-slutspelet inleds.

ROMA X PORTO Spela nu
2.10 3.50

3.75

Spela nu

Trolig laguppställning, Roma

Mirante
Santon – Fazio – Marcano – Lu. Pellegrini
N’Zonzi – Cristante – Ünder
Pastore – Kluivert – Schick

Skador: Patrik Schick, Robin Olsen (tveksam), Cengiz Ünder (tveksam), Diego Perotti (tveksam)
Avstängningar: –

Trolig laguppställning, Porto

Casillas
M. Pereira – Felipe – D. Leite – A. Telles
Oliver – D. Pereira
Hernani – Herrera – Brahimi
Marega

Skador: Marius Mouandilmadji, Vicent Aboubakar, Moussa Marega (tveksam), Maximiliano Pereira (tveksam)
Avstängningar: Jesús Corona

Olsen riskerar att missa matchen

Äntligen har det blivit dags för slutspelet av Champions League att dra igång. Ett lag som var lyckosamt i lottningen var AS Roma, som trots att de kom 2:a i sin grupp fick ett av de förhållandevis enklare motstånden i åttondelsfinalen. Laget drogs att spela mot FC Porto, som vann sin grupp före Schalke, Galatasaray och Lokomotiv Moskva.

Naturligtvis är Porto ingen svag motståndare, men när man lika väl kunnat få ställas mot Real Madrid, Manchester City eller Bayern München är man nog rätt glada i Romalägret.

Även för Porto var lottningen helt okej, och detta får ses som en av de svagare åttondelsfinalerna.

Roma vann i fredags men har annars en mycket instabil period bakom sig, då man bland annat tappat 3-0 till 3-3 mot Atalanta och förlorat mot Fiorentina med 1-7 (!).

Porto är väldigt formstarkt och leder portugisiska Primeira Liga. På sina 25 senaste matcher har man 21 segrar och 4 oavgjorda. Det är dock mot portugisiska lag och det ska bli intressant att se hur de står sig mot ett europeiskt topplag som Roma.

Tyvärr riskerar Robin Olsen att hamna utanför startelvan på grund av den vadskada som även höll honom borta i helgen, men att döma av förhandsrapporterna kommer han åtminstone att finnas med på bänken. För Porto är långtidsskadade stjärnanfallaren Vincent Aboubakar naturligtvis ett jobbigt avbräck, men han har å andra sidan inte spelat sedan i september så de har lärt sig att klara sig rätt bra utan honom.

Roma – Porto: Speltips & odds

Vi har svårt att skilja de här lagen åt. Visserligen har Roma hemmaplan, men laget har varit så opålitligt de senaste veckorna att vi inte vågar satsa våra slantar på laget.

Porto har ångat på i oerhörd takt den senaste tiden, och har inte förlorat någon match sedan i början av oktober. Tre av lagets fyra senaste matcher har dock slutat oavgjort. Kanske blir det kryss även här?

Vi spelar X till oddset 3.50 på Bet365. Vill du spela på betting via Swish kan du läsa här.

  • Tips: Oavgjort
  • Odds: 3.50, Bet365

Streama Roma – Porto

För att streama Roma – Porto behöver du ha ett konto på Viaplay, där matchen visas online på nätet. Det går att se Roma – Porto direktsänt men du kan även kolla matchen i efterhand, om du så föredrar.

Matchen sänds via live stream, och det går att kolla från valfri plattform. Titta på Roma – Porto direkt från mobil, dator eller surfplatta. Du kan se alla matcher från Champions League på Viaplay.

  • Match: Roma – Porto, åttondelsfinal i Champions League, match 1 av 2
  • Datum & tid: Tisdag 12 februari, 21:00
  • Arena: Stadio Olimpico, Rom
  • Stream: ViaPlay
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]