Speltips & Odds: RB Leipzig - Tottenham 10/3

Speltips & Odds: RB Leipzig – Tottenham 10/3

Trolig laguppställning, RB Leipzig

Gulacsi

Klosterman – Upamecano – Halstenberg

Adams – Sabitzer – Laimer – Angelino

Nkunku

Werner – Schick

Trolig laguppställning, Tottenham

Lloris

Aurier – Alderwiereld – Sanchez – Davies

Ndombele – Winks – Celso

Moura – Alli – Bergwijn

Har du lust att se matchen online? Här kan du läsa om hur du bär dig åt för att streama RB Leipzig – Tottenham live.

Jämna lag skapar stark dramatik

I det första mötet mellan Tottenham – RB Leipzig i London slutade matchen i en 0-1-vinst till tyskarna. Det var jämna steg under större delen av mötet mellan lagen, men bortalaget RB Leipzig klev tillslut fram som segrare efter mål av anfallaren Timo Werner. Nu ställs lagen mot varandra igen i en spännande fajt som ska avgöra vilken av dem som går vidare till nästa omgång i Champions League. Det tyska laget har inte förlorat någon match på deras sex senaste, samtidigt som Tottenham inte har vunnit någon match på deras fem senaste försök. Nu står tyskarna som värdar och engelsmännen kommer som gäster till östra Tyskland.

Tyskarna stormar fram

Nu står RB Leipzig som hemmalag och står som värdar under denna fina Champions League-kväll, en match de ser fram emot att ta sig an. Hemmalaget för kvällen är ett RB Leipzig som har visat sig vara svåra att bryta ner för motståndaren. Med ett kompakt försvar och energiska och snabba anfallsspelare gör dem till motspelare som är besvärliga att möta för vilket lag som helst. I lagets senaste match spelade de 0-0 på bortaplan mot VfL Wolfsburg i Bundesliga, ett resultat som gör att de står kvar i toppen av ligan för närvarande.

”Die Rotten Bullen” har byggt upp en stark trupp av unga spelare de senaste åren med flera starka ingredienser. Detta har det tyska laget visat i Bundesliga och ligger endast fem poäng bakom giganterna Bayern München och Borussia Dortmund i tabellen. Med målskytten Timo Werner längst fram i planen är laget oerhört giftiga och skrämmet vilken försvarsspelare i Champions League som helst. Nu står RB Leipzig framför ännu ett test, en utmaning som de aldrig någonsin har varit i tidigare.

Ett begränsat lagbygge

Sedan tränare José Mourinhos ankomst till klubben har Tottenham blivit aningen bättre som lag, även om där finns undantag. Som det finns flera exempel på i närtid har portugisens tidigare summeringar av lagprestationer varit övervägande av defensiv och taktisk karaktär. Detta kan i slutändan hämma flera tekniskt briljanta individuella spelare, något som har hänt tidigare och kommer återigen hända i framtiden för Mourinhos lag. I deras senaste match spelade de 1-1 på bortaplan mot Burnley i Premier League efter att ha legat under i större delen av mötet.

Efter 29 omgångar i Premier League hitintills ligger laget på en femteplats i tabellen med endast 41 poäng, ett facit som inte är godkänt i och med Tottenhamns dignitet. Den stora Londonkonkurrenten Arsenal ligger dessutom en poäng bakom klubben med en match mindre spelad.

Speltips & odds

Under tisdagskvällen kommer det att bli en tuff match för båda lagen som troligtvis är skakiga i benen på två olika sätt, RB Leipzig som inte vill släppa in något mål och Tottenham för att de måste föra matchen och göra mål. Vi tror att detta kommer att öppna matchen något och göra det till ett väldigt underhållande möte.

Tottenham har sett aningen stabbiga ut under Mourinho sedan han anställdes som tränare, även om det såg betydligt bättre ut i början. Det tyska laget kommer till matchen för att försvara ett resultat och behöver nödvändigtvis gå framåt.

Vi tror att mötet kommer att sluta i ett oavgjort resultat efter en spännande match i Leipzig. Till oddset 4.33 kan du satsa på oavgjort resultat i mötet mellan RB Leipzig – Tottenham, något du kan göra på Bet365.

  • Tips: Oavgjort resultat
  • Odds: 4.33 på Bet365 (hämtat kl. 13:25, 9/3)