Speltips & odds: 'Peking' siktar på att ta sig vidare i EL-kvalet

IFK Norrköping reser till Israel för att ta sig vidare från Europa Leagues tredje kvalomgång. Man hade önskat sig ett bättre utgångsläge, men avancemang är klart uppnåeligt.

Trolig laguppställning, Hapoel Beer Sheva

Setkus
B. Bitton – Taha – A. Bitton – S. Goldberg
Kabha – Keltjens – Shamir
Safuri – B. Sahar – N. Hasselbaink

Trolig laguppställning, IFK Norrköping

Pettersson
Dagerstål – Larsen – Lauritsen
Krogh Gerson – Fransson – Thern – Skrabb
M. Sema – Nyman – Haksabanovic

Norrköping har tufft utgångsläge – men inte omöjligt

IFK Norrköping har nått den tredje kvalrundan av Europa League, och man siktar på att göra äventyret längre än så. Irländska St. Patrick’s Athletic och lettiska FK Liepaja har redan slagits ut, och nu är israeliska Hapoel Be’er Sheva det enda som skiljer Norrköping från en playoff-plats och en chans att få spela i Europa League-slutspelet denna säsong.

Första matchen i detta dubbelmöte spelades i Norrköping förra torsdagen, och då man gick in som favoriter inte minst med anledning av hemmaplan hade ”Peking” nog hoppats på ett bättre resultat. Men nyförvärvet Maic Semas mål blev lagets enda, och när även motståndarna lyckades smälla dit ett skrevs slutresultatet till 1-1.

Helt öppet alltså inför returmatchen i Israel. På pappret är IFK Norrköping ett bättre lag, men matcher avgörs som bekant på planen och där har Hapoel Beer Sheva inlett bättre. Israelerna kommer till matchen med ett fint utgångsläge och har dessutom fördelen av att avgörandet utspelar sig på deras hemmaplan.

Om Norrköping ska gå vidare gäller det att man håller koll på inte minst Ben Sahar, som vann skytteligan i Israeliska Premier League ifjol då han satte 15 mål (nästan hälften av det totala antalet mål Hapoel Beer Sheva gjorde). Även Nigel Hasselbaink, brorson till Jimmy Floyd Hasselbaink, kommer att försöka göra livet tufft för Norrköpings försvarare.

En fördel för Norrköping är att Hapoel Be’er Sheva inte befinner sig i säsong och därmed rimligtvis inte är i lika bra form

Vinnaren av den här matchen kommer av allt att döma möta Feyenoord, som slog Dinamo Tbilisi med 4-0 i det första mötet lagen emellan.

Hapoel Beer Sheva – IFK Norrköping: Speltips & odds

1-1 i hemmamatchen var en missräkning, men IFK Norrköping har fortfarande goda chanser att gå vidare. Hapoel Beer Sheva avancerar på fler gjorda bortamål om den här matchen slutar 0-0, och IFK Norrköping måste således göra mål för att inte åka ut.

Med all den offensiva kraft som finns i Norrköpings lag tror vi att de lyckas med den uppgiften, men Hapoel Beer Sheva är väldigt starka på hemmaplan. Laget hade föregående säsong resultatraden 7-5-1 på hemmaplan (2 av 14) och 3-3-6 på bortaplan (10 av 14), så de är klart starkare hemma. Under fjolårssäsongen gjorde man mål i 11 av 13 hemmamatcher.

Vi tror att båda lagen hittar nätet i denna match där allt gäller, och spelar därför det till 1.83 gånger insatsen på Bet365.

  • Tips: Båda lagen gör mål – ja
  • Odds: 1.83, Bet365
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]