Speltips & odds på finalen av Coppa Italia: Atalanta - Lazio

Atalanta ställs emot Lazio i finalen av Coppa Italia. Atalanta har här chansen att vinna cupen för första gången på 56 år.

ATALANTA X LAZIO Spela nu
2.75 3.25

2.60

Spela nu
  • Avspark: 20:45 onsdag 15 maj

Atalantas prestation är fantastisk och beundransvärd

Atalanta gör en enastående säsong och presterar högt över vad man borde kunna göra sett till ekonomi och spelarmaterial. Att de tagit sig till final i Coppa Italia – efter att bland annat ha slagit ut Juventus med 3-0 i kvartsfinalen – är enastående i sig, men än mer imponerande är lagets prestation i Serie A.

I Serie A ligger Atalanta på fjärde plats, före traditionella storklubbar som Milan, Roma och just Lazio. Tack vare en sprudlande offensiv – Bergamoklubben har gjort flest mål i ligan – ledd av Alejandro ”Papu” Gómez fantastiska fötter är laget på god väg att kvalificera sig för Champions League för första gången någonsin. Men det är trots allt inte lagets resa i Serie A som vi ska skriva om i den här texten.

”Skulle kapa av armen för Coppa Italia”

Frågar man en bekant till mig, en italienare som är trogen Atalantasupporter, är det ingen tvekan om vad som är viktigast för Atalantafansen mellan Coppa Italia eller att säkra Champions League-spel. Han sade att han skulle kunna kapa av sin ena arm för att vinna Coppa Italia-titeln.

Medan den nationella cupen ofta ses som en mindre, ganska oviktig titel i många länder, är den generella uppfattningen en annan i Italien. Den hålls inte lika högt som ligatiteln, men särskilt mycket lägre hålls den faktiskt inte.

Atalanta – Lazio: Speltips & odds

Tåget i kampen om en Champions League-plats har åkt utan Lazio, och det ljusblå laget från Rom kan i bästa fall säkra spel i Europa League till kommande säsong.

För att nå Europa League kan Lazio antingen hamna på femte (direktkvalificering till EL) eller sjätte plats (kval till EL) i Serie A, eller så kan man vinna finalen av Coppa Italia och direktkvalificera sig till Europa League.

Förutom att den här matchen ger Europaspel till kommande säsong, är det som sagt stor prestige i den. Prestigen är dock inte fullt lika stor för Lazio, som ändå är ett lag med en del titlar på meritlistan. Bara under 2000-talet har man till exempel vunnit Coppa Italia fyra gånger, Serie A en gång och italienska supercupen tre gånger.

Atalanta däremot har, om man räknar bort gångerna de vunnit Serie B, bara en enda titel i historien. Segern i Coppa Italia 1963 är den enda gången de fått känna sig som vinnare, och den känslan vill de få uppleva igen.

Det vi försöker säga är att det här utan att överdriva är en av de allra största matcherna i historien för Atalanta. Klubben har upplevt två finaler av cupen sedan den där segern på 1960-talet, men utan att vinna. Nu har man en fantastisk generation ledd av en fantastisk tränare, och man kommer att vara taggade till tiotusen att ta titeln.

Vi spelar ”Atalanta att lyfta pokalen” till 1.90 gånger pengarna. De måste alltså inte vinna matchen under ordinarie tid, utan det går lika bra med seger efter förlängning eller straffar.

  • Tips: Atalanta lyfter pokalen
  • Odds: 1.90, Bet365

Här kan du hitta betting att spela på via Swish.