Speltips & odds: Östersund - Hammarby 27/10

Hammarby jagar vidare mot SM-guldet. Nästa steg på vägen är Östersunds FK på Jämtkraft Arena, vilket är en spelplats som väcker tunga minnen för hammarbyare.

ÖSTERSUNDS FK X HAMMARBY IF Spela nu
7.00 4.75 1.40 Spela nu

Trolig laguppställning, Östersund

Keita
Mensiro – Sundberg – Pettersson – Ouattara
Hörberg – Ssweankambo – Colkett
Kroon – Islamovic – Kadiri

Trolig laguppställning, Hammarby

Blazevic
S. Sandberg – Fenger – Magyar – Widgren
Andersen – Bojaic
Rodic – Kacaniklic – Tankovic
Djurdjic

Ödesmatch i Östersund – går det bättre i år?

Förra året låg Hammarby i topp 3 av Allsvenskan hela säsongen, ända fram till allra sista omgången. Då ställdes man mot Östersund, och behövde vinna för att vara säkra på att behålla platsen i topp 3 och därmed få kvala till Europa League.

Men det ville sig inte för Hammarby; Östersund blev för tuffa och matchen slutade 3-3.

Nu åker de grönvita återigen till Östersund för att spela en oerhört betydelsefull match, denna gång i näst sista omgången. Vinst och drömmen om SM-guldet lever i allra högsta grad inför avslutningen hemma mot Häcken.

Hammarby med makalös form – men yttre omständigheter förstör

Hammarby inledde Allsvenskan svagt, men har sedan sommaren gått oerhört starkt. Laget har vunnit 13 av sina 15 senaste matcher, där ett av poängtappen kom sedan man fått en feldömd straff emot sig (borta mot Kalmar, 2-2).

Den senaste månaden har Hammarby ställts emot sina tre starkaste konkurrenter i toppen – AIK, Djurgården och Malmö – och vunnit mot var och en av dessa.

Men trots den senaste tidens segertåg ligger Hammarby inte först i Allsvenskan, utan tvåa. Djurgården går starkt även de, och har dessutom haft en hel del flyt med domsluten. Mot IFK Göteborg senast blåstes Göteborg på en solklar straff, samtidigt som Djurgårdens mål föranleddes av en offside. I Djurgårdens 2-1-seger mot Östersund dessförinnan fick Jonathan Ring bollen på armen innan han assisterade Nicklas Bärkroth till kvitteringen.

Hammarby har tre poäng upp till Djurgården, och för att de grönvita trots allt ska kunna vinna Allsvenskan krävs det att Djurgården förlorar antingen hemma mot Örebro eller borta mot IFK Norrköping.

Speltips & odds

Hammarby är bättre i år än vad man var förra året, och inte minst är Östersund sämre i år än vad man var förra året. Kaos omgärdar klubben såväl på planen som utanför, och man har ännu inte säkrat kontraktet för Allsvenskan 2020 – varken på planen eller utanför.

Vi känner oss väldigt säkra på att Hammarby vinner det här, och dessutom har lagets försvar börjat se stabilt ut på sistone. Mot Djurgården höll man nollan fram till att man reducerades till 10 man, och mot Malmö höll man nollan i 90 minuter. Då kan man hålla nollan mot Östersund.

Vi spelar ”Hammarby vinner och håller nollan” till 2.50 gånger insatsen.

  • Tips: Hammarby vinner och håller nollan
  • Odds: 2.50 på Bet365 (odds hämtat 25/10, 09:45)
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]