Speltips & Odds: Östersund - AIK 25/8

Omgång 21 i allsvenskan påbörjades igår när Sirius – Örebro möttes i Uppsala. Idag har vi ytterligare fyra matcher på menyn och i den här artikeln ska vi ta en närmre titt på matchen Östersund – AIK med matchstart 15.00. Nedanför finner ni i sedvanlig ordning laguppställningar, analyser samt förhandstipp inför dagens match.

Trolig laguppställning Östersund:

Keita
Haugan Sundberg Pettersson Weymans
Fritzon Colkett Amin
Turgott Islamovic Hopcutt

Trolig laguppställning AIK:

Linner
Granli Karlsson Mets
Lundström Larsson Adu Bahoui Saletros
Goitom Sigthorsson

Måstematch för AIK

Efter två raka nederlag först mot ett svagt Kalmar FF på hemmaplan i allsvenskan och sedan en ny torsk mot Celtic i Europa League kvalet så ser det plötsligt rätt mörkt ut för solnaklubben. Efter Djurgårdens seger senast mot AFC är man nu fyra poäng efter sina rivaler och man har verkligen inte råd med några fler kostsamma poängtapp om man vill ta hem ett nytt SM-guld.

Men det är inte bara resultatmässigt som det varit illa för AIK på slutet utan även själva spelet(anfallsspelet) i synnerhet har inte alls sett bra ut. Trots den grymma värvningen av Bahoui så har man ändå inte fått till anfallsspelet vilket helt klart är ett bekymmer nu när det börjar dra ihop sig och varje poäng är livsviktig.

Men som sagt så måste man i princip vinna dagens match om man vill ha en realistisk chans då man har ett minst sagt dödande schema framöver. Eller vad sägs som Celtic, Djurgården, Hammarby, Häcken och Göteborg på sina fem uppkommande matcher.

Nej det är ett minst sagt pressat AIK och det är i just sådana här stunder som man ser om ett lag har mästarkvaliter eller inte. Östersund å sin sida har inte heller den vackraste av formkurvor då man förlorat tre och spelat två oavgjorda på sina fem senaste matcher, där man senast endast fick en pinne borta mot Sundsvall.

Det är inte riktigt samma Östersund idag som de lag som för inte allt så länge sedan tog Europa med storm och spelade matcher mot Arsenal. Nej utan en del nyckelspelare och framförallt Potter vid rodret är man betydligt mindre slagkraftiga och man kommer vara underdogs i den här matchen hemmaplan till trots.

Speltips & Odds: Östersund – AIK

Då detta i princip är en vinna eller försvinna match för AIK så kan vi förvänta oss ett heltaggat Gnaget. AIK brukar vara bra när det gäller som mest och jag tror vi kommer se ett AIK som går in och gör sin uppgift idag. En vinst med 1-0, 2-0 känns väldigt realistiskt och med det i åtanke så är oddset på AIK seger & under 2,5 mål i matchen hela 3,40 vilket kommer att spelas!

Tips: AIK seger & under 2,5 mål i matchen

Odds: 3,40(Bet365)